Ključka vrela (foto: www.mionica.rs)
Ključka vrela (foto: www.mionica.rs)
01.02.2024, 10:08

Nastavak projekata iz oblasti vodosnabdevanja u mioničkim selima

č: | fb:

U ovoj godini biće nastavljeni radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u Ključu i rekonstrukciji izvorišta Orlovac u Osečenici kojim će biti rešeno vodosnabdevanje u 16 sela na teritoriji mioničke oštine, saopštila je PR služba opštine Mionica.

 

Za ove projekte uz podršku UNOPS-a, lokalna samouprava obezbedila je gotovo 190 miliona dinara, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću, Bukovcu, Paštriću, Toliću, selu Mionica i Brežđu u velikoj meri biće poboljšan kvalitet vodosnabdevanja.

 

- Uskoro nastavljamo sa radovima na realizaciji dva najveća projekta iz oblasti vodosnabdevanja kojim rešavamo višedecenijske probleme sa kojima se suočavaju naši građani. Prema dinamičkom planu, radovi treba da se nastave kroz nekoliko dana. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Svako domaćinstvo mora imati čistu pijaću vodu. To nema alternativu. Očekujemo da radovi na Ključkim vrelima do leta budu gotovi, a na Orlovcu nešto kasnije. Naša opština mora da se razvija u svakoj oblasti, a ja sam ponosan na svoje sugrađane i naš zajednički rad koji donosi rezultate. Takođe, želim da se zahvalim državnom rukovodstvu koji nam u velikoj meri pomaže da da realizujemo sve projekte – kazao je predsednik Mionice Boban Janković.

 

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza predviđen je nastavak radova na izvorištu, a biće izgrađene i dve crpne stanice, dok će na izvorištu Orlovac biti zamenjene azbestne cevi i smanjeni gubici u mreži za 80 odsto.

 

Pored toga, opština Mionica je u prethodnom periodu investirala u glavne cevovode i povećanje kapaciteta izvorišta. Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije uloženo je blizu 20 miliona dinara, a u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Takođe, u većem delu sela Gornji Mušić je rešen problem vodosnabdevanja, kao i u selu Rakari, gde se očekuje nastavak radova.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 11 sati 55 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 56 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 17 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...