Radovi na Orlovcu (foto: www.mionica.rs)
Radovi na Orlovcu (foto: www.mionica.rs)
04.04.2024, 09:54

Radovi na Orlovcu i Ključkim vrelima biće gotovi do leta

č: | fb:

Radovi na izgradnji novog vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ i izvorištu Orlovac gde se izvode radovi na potpunoj rekonstrukciji i zameni azbestnih cevi u Osečenici, trebalo bi da budu gotovi do leta, najavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković nakon obilaska gradilišta.

 

On je istakao da ova dva projekta imaju veliki značaj za rešavanje pitanja vodosnabdevanja u 16 sela u mioničkoj opštini.

 

- Mi smo građanim obećali da ćemo rešiti problem vodosnabdevanja i upravo to i radimo. Meštani Osečenice, Brežđa, Tolića, Paštrića, Radobića, Ključa, Rajkovića, Robaja, Sankovića, Đurđevca, Šušeoke, Klašnića, Golupca, Mratišića, sela i varoši Mionica imaće kvalitetno i stabilno vodosnabdevanje. U ova dva projekta uložićemo oko 190 miliona dinara, a pripremamo i nove projekte kojim ćemo rešiti pitanje vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji naše opštine – rekao je Janković.

Boban Janković obilazi radove

Boban Janković obilazi radove (Foto: www.mionica.rs)

Radove na izvorištu Orlovac finansiraju Evropska unija i opština Mionica, a projekta je vredan oko 58 miliona dinara, dok radove na Ključkim vrelima vredne oko 130 miliona dinara finansira lokalna samouprava.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 15 sati 45 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 8 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara