Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Osnicba škola u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
15.04.2024, 09:00

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

č: | fb:

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i međuokružnog prvenstva u futsalu, saopštila je PR služba opštine Mionica.

 

Nagrađene učenice

Nagrađene učenice (Foto: www.mionica.rs)

Učenici sedmog razreda OŠ "Milan Rakić" u Mionici Nikola Jovanović i Nemanja Marčić učestvovali su na republičkom takmičenje iz engleskog jezika. Na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture učenice OŠ "Vojvoda Mišić" iz Rajkovića Lena Radivojević (peti razred) osvojila je drugo mesto, Nataša Šunjevarić (šesti razred) treće mesto, kao i učenice OŠ "Milan Rakić" iz Mionice Dunja Kević (šesti razred) i Anđela Babić (šesti razred) zauzele su drugo mesto, a Luka Tomić (osmi razred) treće mesto. Na ovom takmičenju dobro znanje pokazale su i Nikolina Urošević (šesti razred) iz Brežđa i Neda Živković iz Mionice.

Futsal ekipa

Futsal ekipa (Foto: www.mionica.rs)

 

Na međuokružnom prvenstvu u futsalu u Donjem Tovarniku ekipa OŠ "Milan Rakić" iz Mionice osvojila je četvrto mesto. A mladi mionički programeri Veljko Dikić, Nikola Jovanović, Matea Čitaković, Ognjen Popović plasirali su se na republičko takmičenje u kategorijama programiranja drona i programiranje mBota koje će biti održano 20. aprila u Beogradu.

Učenici sa mentorima programiranje

Učenici sa mentorima programiranje (Foto: www.mionica.rs)

 

Iz mioničkih osnovnih škola kažu da su ponosni na svoje đake i nastavnike koji su radili sa njima. Naglašavaju da se rad, trud, zalaganje i ljubav prema obazovanju uvek isplate, kao i da su svi srećni zbog uspeha koji su ostvarili njihovi đaci.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 5 sati 28 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 10 sati 38 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar