Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
13.07.2022, 12:26

"Da se Valjevo vrati narodu"

č: | fb:

Narodna stranka u Valjevu će poslati otvoren i iskren poziv na razgovore pod zajedničkom platformom – "Da se Valjevo vrati narodu", a pregovori bi išli ka cilju pravljenja jedne velike ujedinjene koalicije patriotskih snaga do koje bi došlo neposredno pred lokalne izbore, a do tada kroz zajedničko delovanje kroz pomenutu platformu.

 

Kako se navodi u saopštenju, na sednici GrO Narodne stranke (NS), na kojoj su detaljno analizirani program, izazovi i delovanje na lokalu u budućnosti, doneta je odluka da NS inicira pregovore i uputi pozive svim opozicionim strankama i pokretima desne orijentacije i desnog centra u gradu, kao i sa svim strankama koje ne pripadaju ovim orijentacijama, ali su iskreno patriotske i dele slične vrednosti, a iskažu želju da razgovaraju.

 

Naglašavaju da je Narodna stranka Valjevo isključila bilo kakvu vrstu pregovora sa vladajućim strankama i onim koje su se prema njoj odnosile na neprikladan način, zabijajući joj "nož u leđa" u toku predizborne kampanje i nakon nje.

 

"Na osnovu rezultata republičkih izbora na teritoriji Valjeva, kao i na istraživanjima javnog mnjenja koji su pokazali da građani Valjeva dominantno ideološki naginju ka desnom centru i liberalnoj desnici, stranke ovih opcija bi ušle u pregovore o koaliciji sa konceptom da ne sme biti bačenih i odvučenih glasova, i da će udruženi značajno podići kvalitet stručnosti, planova i rada u narednom periodu", navodi u saopštenju za javnodt Narodna stranka i dodaje:

 

"Ukoliko bi stranke ovih ideoloških usmerenja samostalno delovale, dala bi se šansa populističkim, kvazi patriotskim, koruptivnim i nestručnim opcijama koje danas čine gradsku vlast da i dalje privatizuju ceo grad i smatraju ga svojim preduzećem. Iz tog razloga, jer je grad postao preduzeće, Narodna stranka i predlaže platformu pod nazivom – "Da se Valjevo vrati narodu", i inicira okupljanje i razgovore samo onih iskrenih i u svojoj ideologiji doslednih opozicionih stranaka koje deluju na teritoriji grada. U nadi da će se okupljanju i razgovorima oko istih ciljeva odazvati svi kojima su patriotizam, vrednosti, jačanje institucija sistema i vraćanje poverenja građana u njih, jednak status domaćih preduzetnika i stranih kompanija u pogledu dobijanja olakšica i subvencija, snažan podsticaj poljoprivrednim gazdinstvima, deblokada medijskog prostora i vladavina prava na prvom mestu".

 

Narodna stranka poručuje da će vrata biti otvorena i svim budućim pokretima i grupama građana na teritoriji Valjeva koji će negovati slične programske orijentacije. 

 

"Po poslednjim istraživanjima građani Valjeva su jako razočarani dosadašnjim nemogućnostima da se upravo stranke i pokreti pomenutih ideologija i stremljenja okupe u jedan veliki blok i deluju zajedno. Takođe, politička matematika je ubedljiva kada su u pitanju programske i ideološki slične koalicije, 1 +1 uvek daju 3, i zbog glasova koji ne ostaju bačeni ili raštrkani, kao i zbog činjenice da zbog šanse da postignu veći uspeh, jedan deo apstinenata ipak izađe na birališta. A samo dobar uspeh na izborima, koji samo zajedno možemo ostvariti, jeste garant da Valjevo napokon vratimo narodu i pokrenemo ga sa mrtve tačke u kojoj se trenutno nalazi", navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Narodne stranke. 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...