Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2022, 07:14

Javni poziv za energetsku efikasnost

č: | fb:

Grad Valjevo je raspisao javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema ugradnjom kalorimetara, cirkulacionioh pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji Valjeva u 2022. godini.

 

Ovaj javni poziv je raspisan u okviru realizacije Programa za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji Valjeva za 2022. godinu za koji je opredeljeno 60 miliona dinara, polovinu sredstava je obezbedilo Ministarstvo rudarstva i energetike. Od ukupno 60 miliona dinara za dve mere koje su obuhvaćene Javnim pozivom opredeljeno je 20 miliona, do čega je 15 miliona za prvu, a pet miliona dinara za drugu meru.

 

Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva.

 

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom i ovim javnim pozivom, a koji vrše nabavku, radove i ugradnju materijala, opreme i uređaja.

 

Konkursna dokumentacija se može preuzeti na internet stranici grada Valjeva: www.valjevo.rs ili lično u prostorijama Gradske uprave grada Valjeva.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.