09.05.2023, 07:13

Skup "Srbija protiv nasilja" u Valjevu

č: | fb:

Na Gradskom trgu u Valjevu juče se okupilo pedesetak građana, kako nam je rečeno, sponatano podržavajući proteste organizovane u Beogradu "Srbija protiv nasilja", a povod je reakcija države nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja. 

 

Ni u Valjevu nije bilo govora i obraćanja. Kako su nam rekli okupljeni, ovo nije organizovan skup nego su građani samoinicijativno došli na Grdski trg u isto vreme kada su se održavali protesti u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Okupljeni građani su saglasni sa zahtevima koji su pročitani ispred Narodne skupštine i Vlade Srbije.

 

Organizatori protesta u Beogradu zatražili su smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje.

 

Zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i hitno ukidanje programa koji "promovišu nasilje, nemoral i agresiju", poput rijaliti programa.

 

Od vlasti su zatražene ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. Kako je navedeno, "ostavka ministra prosvete Branka Ružića je dokaz da vlast poznaje samo pritisak". 

 

Organizatori protesta iz redova opozicije zatražili su i hitnu sednicu Skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade i bezbednosna situacija u zemlji, "kao i dugoročna rešenja koja treba primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.