Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2023, 12:52

Marija Đurić v.d. direktora Moderne galerije, Jovanović otišao u penziju

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti. Magistar fotografske umetnosti Vojislav Jovanović, dugogodišnji direktor Moderne galerije u Valjevu otišao je u zasluženu penziju. Jovanović je na čelu Moderne galerije, koja je poznata širom Srbije, bio od 2016. godine.

 

Marija Đurić je diplomirala 2013. godine, a master studije završila 2014. sa prosečnom ocenom 10 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti.

 

Bila je stručni saradnik Narodnog muzeja Srbije i Muzeja afričke umetnosti u Beograu. Kao član Udruženja Valjevska kulturna mreža (VAKUM) bavila se kulturnim životom i mladima. Od 2016. godine angažovana je u Modernoj galeriji u Valjevu gde radi kao kustos, organizator izložbi, urednik kataloga i organizator pratećeg programa.

 

Vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju najduže jednu godinu.

Aktuelno

Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Službena beleška Pre 3 sati 40 minuta

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. Zbog čega...  · 4 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 32 minuta

Osumnjičeni za 16 teških krađa i razbojništvo

Policija je uhapsila D. N. i M. Ć. iz Valjeva. Oni su, kako se sumnja, u noći između 5. i 6. decembra, provalili u više ugostiteljskih objekata i prodavnica, prostorije EPS-a, pekaru, frizerski...  · 1 komentar