Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2023, 12:52

Marija Đurić v.d. direktora Moderne galerije, Jovanović otišao u penziju

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti. Magistar fotografske umetnosti Vojislav Jovanović, dugogodišnji direktor Moderne galerije u Valjevu otišao je u zasluženu penziju. Jovanović je na čelu Moderne galerije, koja je poznata širom Srbije, bio od 2016. godine.

 

Marija Đurić je diplomirala 2013. godine, a master studije završila 2014. sa prosečnom ocenom 10 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti.

 

Bila je stručni saradnik Narodnog muzeja Srbije i Muzeja afričke umetnosti u Beograu. Kao član Udruženja Valjevska kulturna mreža (VAKUM) bavila se kulturnim životom i mladima. Od 2016. godine angažovana je u Modernoj galeriji u Valjevu gde radi kao kustos, organizator izložbi, urednik kataloga i organizator pratećeg programa.

 

Vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju najduže jednu godinu.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 23 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 23 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar