Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2023, 12:52

Marija Đurić v.d. direktora Moderne galerije, Jovanović otišao u penziju

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti. Magistar fotografske umetnosti Vojislav Jovanović, dugogodišnji direktor Moderne galerije u Valjevu otišao je u zasluženu penziju. Jovanović je na čelu Moderne galerije, koja je poznata širom Srbije, bio od 2016. godine.

 

Marija Đurić je diplomirala 2013. godine, a master studije završila 2014. sa prosečnom ocenom 10 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti.

 

Bila je stručni saradnik Narodnog muzeja Srbije i Muzeja afričke umetnosti u Beograu. Kao član Udruženja Valjevska kulturna mreža (VAKUM) bavila se kulturnim životom i mladima. Od 2016. godine angažovana je u Modernoj galeriji u Valjevu gde radi kao kustos, organizator izložbi, urednik kataloga i organizator pratećeg programa.

 

Vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju najduže jednu godinu.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 8 sati 44 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara