Registracija Prijava preko FB
UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
31.07.2019, 12:02

UNS: Neprihvatljiv odnos gradske uprave Valjeva prema Dariji Ranković

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je gradska vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarku i urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković da uđe na konferenciju za štampu koja je juče održana u sali Gradskog veća, iako je pozvana na događaj.

 

Kako je Ranković objavila na portalu kolubarske.rs, što su UNS-u potvrdili očevici, radnik obezbeđenja najpre joj nije dozvolio da uđe na konferenciju posvećenu Tešnjarskim večerima, insistirajući da napusti zgradu. Nakon što su organizatori obavešteni o ovom incidentu, rekli su radniku obezbeđenja da je pusti na događaj.

 

Iako se u toku konferencije jedan od organizatora događaja Veseljko Belušević izvinio Dariji Ranković, iz kabineta gradonačelnika Valjeva sinoć je medijima poslato saopštenje u kojem se navodi da je Ranković "pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti".

 

UNS podseća da je Ranković nedavno bila izložena medijskim napadima u tekstovima sa internet stranice nepoznatog vlasnika, kao i da je uvredama izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

 

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da bez ometanja obavljaju svoj posao.

 

Aktuelno

Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Kampanja za pešačenje i vožnju bicikla Pre 1 dan 10 sati

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Za najmlađe je organizovano predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, podeljeni su im fluoroscentni...

Učesnici radionice SeaVa Youth  (foto: VAKUM)
Zajedno na učenju i druženju srednjoškolci iz Srbije i Crne Gore 20.09.2019

Mladi Kolubarskog okruga na radionici igranog filma u Ulcinju

Desetoro srednjoškolaca iz Valjeva, Mionice, Osečine i Uba i desetoro iz Crne Gore, osmisliće i realizovaće kratkometražni igrani film u okviru Filmske radionice pod nazivom SeaVa Youth koja je...  · 1 komentar