Registracija Prijava preko FB
UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
31.07.2019, 12:02

UNS: Neprihvatljiv odnos gradske uprave Valjeva prema Dariji Ranković

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je gradska vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarku i urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković da uđe na konferenciju za štampu koja je juče održana u sali Gradskog veća, iako je pozvana na događaj.

 

Kako je Ranković objavila na portalu kolubarske.rs, što su UNS-u potvrdili očevici, radnik obezbeđenja najpre joj nije dozvolio da uđe na konferenciju posvećenu Tešnjarskim večerima, insistirajući da napusti zgradu. Nakon što su organizatori obavešteni o ovom incidentu, rekli su radniku obezbeđenja da je pusti na događaj.

 

Iako se u toku konferencije jedan od organizatora događaja Veseljko Belušević izvinio Dariji Ranković, iz kabineta gradonačelnika Valjeva sinoć je medijima poslato saopštenje u kojem se navodi da je Ranković "pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti".

 

UNS podseća da je Ranković nedavno bila izložena medijskim napadima u tekstovima sa internet stranice nepoznatog vlasnika, kao i da je uvredama izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

 

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da bez ometanja obavljaju svoj posao.

 

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 1 dan

Obećavam po kućama

"Nije u prirodi politike da najbolji čovek bude izabran. Najbolji čovek ionako ne želi da upravlja svojim sugrađanima", Džordž Mekdonald.   U zemlji osrednjih najbolji nikada neće dobiti...

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (foto: Dragan Belajac Džagi)
Snimljeni prvi kadrovi 31.05.2020

Ub srce serije "Kamiondžije 3"

U Ubu su snimljeni prvi kadrovi igrane serije "Kamiondžije 3", a tamo gde su stali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, nastavili su Nenad Jezdić i Tihomir Stanić. Reditelj Čolović kaže da nova...  · 12 komentara