BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
26.05.2020, 07:14

Umesto da zaposlene primi u stalni radni odnos, preti tužbom

č: | fb:

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su direktorku Doma zdravlja u Valjevu dr Branku Antić da u radni odnos na neodređeno vreme primi sve one koji ispunjavaju uslove na osnovu Naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu portala Kolubarske.rs kojem je uputila "besmislene pretnje".

 

Sloga u saopštenju navodi da je direktorka pretila tužbom portalu Kolubarske.rs povodom teksta "Direktorka doma zdravlja se oglušila o Naredbu Ministarstva zdravlja", objavljenog na osnovu saopštenja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

 

"Umesto na telefonski poziv Kolubarskih.rs da odgovori na činjenice koje je sindikat izneo u saopštenju, direktorka je počela da preti tužbom uz pitanje 'ko ste vi da saopštavate to i da prenosite saopštenja Sindikata'? Sloga ovu neosnovanu i zakonski neutemeljenu pretnju smatra direktnim pritiskom na slobodu javnog informisanja o čemu bi trebala da se oglase i osude i novinarska udruženja".

 

Sindikat navodi da Antićeva nije postupila u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja u kojoj jasno stoji da se zaposleni primaju u radni odnos na neodređeno vreme, već je, kako su rekli "bahatošću i samovoljom jednom broju medicinskih radnika dala da potpišu ugovor o radu na određeno, a sa nekim radnicima je raskinula ugovore o radu".

 

"Direktorka Doma zdravlja Valjevo je tipičan primer one grupacije koja, kada je imenuju na javnu funkciju misli da je taj posao njena privatna imovina i u tom duhu se i ophodi", ocenio je Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 44 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara