BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
26.05.2020, 07:14

Umesto da zaposlene primi u stalni radni odnos, preti tužbom

č: | fb:

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su direktorku Doma zdravlja u Valjevu dr Branku Antić da u radni odnos na neodređeno vreme primi sve one koji ispunjavaju uslove na osnovu Naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu portala Kolubarske.rs kojem je uputila "besmislene pretnje".

 

Sloga u saopštenju navodi da je direktorka pretila tužbom portalu Kolubarske.rs povodom teksta "Direktorka doma zdravlja se oglušila o Naredbu Ministarstva zdravlja", objavljenog na osnovu saopštenja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

 

"Umesto na telefonski poziv Kolubarskih.rs da odgovori na činjenice koje je sindikat izneo u saopštenju, direktorka je počela da preti tužbom uz pitanje 'ko ste vi da saopštavate to i da prenosite saopštenja Sindikata'? Sloga ovu neosnovanu i zakonski neutemeljenu pretnju smatra direktnim pritiskom na slobodu javnog informisanja o čemu bi trebala da se oglase i osude i novinarska udruženja".

 

Sindikat navodi da Antićeva nije postupila u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja u kojoj jasno stoji da se zaposleni primaju u radni odnos na neodređeno vreme, već je, kako su rekli "bahatošću i samovoljom jednom broju medicinskih radnika dala da potpišu ugovor o radu na određeno, a sa nekim radnicima je raskinula ugovore o radu".

 

"Direktorka Doma zdravlja Valjevo je tipičan primer one grupacije koja, kada je imenuju na javnu funkciju misli da je taj posao njena privatna imovina i u tom duhu se i ophodi", ocenio je Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 11 sati 59 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara