Plakat za izložbu Dečja umetnost (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
Plakat za izložbu Dečja umetnost (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
24.03.2017, 11:36

Izložba "Dečja umetnost"

č: | fb:

Izložba  "Dečja umetnost", na kojoj će biti  prikazani radovi učenika ovdašnjih osnovnih škola, biće otvorena večeras u 19.00 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića". 

 

Na izložbi, koja se organizuje kao deo proslave obeležavanja Dana grada, biće prikazana 22 dečja rada, čiji su autori osnovci od petog do osmog razreda. Izložba je realizovana uz pomoć nastavnika i profesora likovne kulture u svih sedam valjevskih gradskih škola, koji su selektovali po tri najbolja školska rada. Jedino će Osnovnu školu „Nada Purić“ predstavljati četiri rada, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika šestog razreda Odeljenja dece sa posebnim potrebama ove škole.

 

Pred đacima osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

 

Zahvaljujući ovim mladim budućim umetnicima, čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Studija, na trenutak ćemo moći da uživamo u najspontanijem likovnom stvaralaštvu, kakvo je zapravo dečje stvaralaštvo, navodi se u pozivu za večerašnju izložbu.

 U muzičkom delu programa svečanog otvaranja izložbe nastupiće učenici Muzičke škole "Živorad Grbić".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 21 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 11 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.