Sednica Skupštine OKS (foto: leparecvaljeva.rs)
Sednica Skupštine OKS (foto: leparecvaljeva.rs)
24.04.2024, 06:56

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održna u Valjevu

č: | fb:

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, održana je u svečanoj sali Valjevske gimnazije, objavljeno je na gradskom sajtu "Lepa reč Valjeva". 

 

"Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na 4. redovnu sednicu Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Kao što je svima vama poznato, iz godine u godinu aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije sprovodimo izvan Beograda, kad god je to moguće. Naš dolazak i održavanje godišnje sednice Skupštine baš na ovom mestu u Valjevu ima posebnu simboliku i značaj imajući u vidu da je ovo druga godina rada na projektu uvođenja Olimpijskog obrazovanja u školski sistem u Srbiji kao izbornog predmeta. Smatram da posle prošlogodišnje najstarije gimnazije u Srbiji, karlovačke, nismo mogli naći prikladnije mesto od prestižne Valjevske gimnazije, sa tradicijom dugom više od vek i po za organizaciju ovogodišnje sednice", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Božidar Maljković i Lazar Gojković

Božidar Maljković i Lazar Gojković (Foto: leparecvaljeva.rs)

 

Maljković je u ime Olimpijskog komiteta Srbije uručio poklon gradonačelniku grada Valjeva Lazaru Gojkoviću, kome se zahvalio, kao i njegovim saradnicima i direktoru Valjevske gimnazije prof. Predragu Jevtiću, na gostoprimstvu, podršci i saradnji, u pripremi i organizaciji godišnje Skupštine OKS.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je srećan i da je čast za Valjevo, grad sporta, to što se 4. redovna sednica održava baš u Valjevu, u sali Valjevske gimnazije.

 

"Uspeo sam da informišem predsedništvo o tome šta smo sve uradili i mislim da možemo da budemo ponosni na to šta je u prethodne četiri godine u Valjevu urađeno. Prvenstveno mislim na sportsku infrastrukturu, a zamolio sam sve i molim i vas da nam pomognete u kruni svega, a to je izgradnja sportske hale u Valjevu, koja će biti reprezentativna i siguran sam maksimalno korišćenja u narednom periodu, što se tiče svih evropskih i svetskih takmičenja. Rekao sam već da je Valjevo grad sporta i sada postižemo odlične rezultate, a evo koristim i ovu priliku da najavim „Mini sajam sporta“, koji će već u četvrtak biti organizovan, kada će se predstaviti svi sportski klubovi koji čine Sportski savez grada Valjeva. Želim vam prijatan boravak u Valjevu", naglasio je gradonačelnik.

Zoran Gajić

Zoran Gajić (Foto: leparecvaljeva.rs)

 

Prisustvo ministra sporta Zorana Gajića i saradnika na godišnjoj sednici Skupštine OKS svedoče o uspešnoj saradnji ove dve institucije, što je ministar i potvrdio.

 

"Vrlo je retka prilika da se na jednom mestu skupi elita sportskih radnika. Svi mi koji smo ovde imamo veliku odgovornost kada je u pitanju razvoj srpskog sporta. Olimpijski komitet Srbije je najvažnija stručna organizacija što se tiče vrhunskog sporta. Sa velikim zadovoljstvom ističem da imamo besprekornu saradnju, sve radimo zajedno, informišemo se o svakom koraku, imamo redovne sastanke. Za sve što treba olimpijskom sportu siguran sam da je Olimpijski komitet Srbiji maksimalno na usluzi", prekao je ministar Gajić.

 

Pre početka sednice održan je sastanak delegacije Olimpijskog komiteta Srbije sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i njegovim saradnicima, članom Gradskog veća Vladimirom Miškovićem i direktorom Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Željkom Ostojićem. Delegacija OKS koju su činili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, potpredsednice Marija Desivojević Cvetković i Milica Đuričić, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki, razgovarali su o produbljivanju sportske saradnje sa Valjevom, a gradonačelnik Lazar Gojković je istoristio priliku da prisutne izvesti o svemu što je urađeno u Valjevu što se tiče sporta, a prvenstveno sportske infrastrukture.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 38 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 4 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara