Sanacija klizišta u selu Komanice (foto: www.mionica.rs)
Sanacija klizišta u selu Komanice (foto: www.mionica.rs)
25.06.2018, 08:45

Sanacija klizišta u Komanicama, završen put ka Ravnoj Gori

č: | fb:

U toku je sanacija klizišta na opštinskom putu u selu Komanice, zaseok Papići, a vrednost radova je oko 31,5 miliona dinara.

 

Radovi na sanaciji klizišta, koje izvode Bauwesen iz Lazarevca i Kompresor ing iz Valjeva, podrazumevaju bušenje i betoniranje šipova, izgradnju temeljnih greda i betonskih potpirnih zidova, kao i formiranje saobraćajnice. Rok za završetak radova je septembar 2018. godine.

Boban Janković obilazi radove na klizištu

Boban Janković obilazi radove na klizištu (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsesnik Mionice Boban Janković kaže da se u opštini pojavio veliki broj klizišta neposredno nakon obilnih padavina 2016. godine.

 

"Klizište u Komanicama je zahvatilo delove opštinskog puta u dužini od 85 metara i pretilo da ugrozi jedan stambeni i pomoćni objekat u neposrednoj blizini. Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima obezbeđena su sredstava u okviru Programa otklanjanja posledica poplava 2016. godine", rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković obilazeći radove.

 

On je najavio da u narednih nekoliko dana počinju radovi na sanaciji još jednog klizišta u mioničkoj opštini u selu Tabanović.

 

Završeno asfaltiranje puta ka Ravnoj Gori

 

Krajem prošle nedelje završeni su radovi na asfaltiranju pet kilometara puta Struganik – Planinica. Radovi su podrazumevali ojačavanje konstrukcije kolovoza sa čišćenjem postojećih kanala i izradom novih, kao i izrada sloja tampona pre postavljanja asfaltnog sloja i asfaltiranje. 

Asfaltirani put ka Ravnoj Gori

Asfaltirani put ka Ravnoj Gori (Foto: www.mionica.rs)

Ova investicija je veoma značajna za stanovnike sela Planinica, Struganik, Brežđe, Gornji Lajkovac i sve one koji gravitiraju ovom području. Sa druge strane, pomenuta deonica lokalnog puta spaja dva državna puta ka Ravnoj Gori.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 18 sati 50 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.