<p>Slavlje igrača partizana</p> (foto: Đorđe Đoković)
<p>Slavlje igrača partizana</p> (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2015, 22:17

Odlučio kvalitet Partizana

č: | fb:

Metalac je večeras poražen od Partizana sa 72:83 (17:25, 21:20, 22:18, 12:20), u 18. kolu ABA lige, u vrlo dobroj utakmici pred prepunom Halom sportova na čije se tribine moguće smestilo i 2.000 gledalaca. Crno-beli su imali neuobičajeno veliku podršku svojih navijača, a ko je Beograđanima obezbedio toliko ulaznica može samo da se nagađa.

Kada se sve sabere, to je uostalom ocena i oba trenera, odlučilo je kvalitet Partizana. Valjevci su dugo „jurili“ rezultat, gosti su vodili i sa 13 poena razlike. Metalac je uspeo da stigne tu prednost i da u 14. minutu izjednači na 29:29, ali je četiri minuta docnije opet bilo uverljivih 13 poena prednosti za crno-bele košem Milana Mačvana. U nastavku utakmice, košem Ljubičića, domaći konačno vode sa 49:48 u 24, a u 29. minutu i sa 60:58 (opet Ljubičić).

Utakmica je rezultatski prelomljena u četvrom periodu igre, kada je Saša Pavlović nekoliko akcija završio majstorski postignutim koševima, a Andrić je tada pogodio jedinu „trojku“, pa je posle 81:71 u 38. minutu sve bilo rešeno. Prethodno su rezultatsku prednost održavali centar Milutinov i kapiten Milosavljević.

Zakucavanje Majstorovića

Zakucavanje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

„Neki moji igrači su želeli da igraju ’svoju igru’, neki su izgoreli u sjajnom ambijentu, pa smo dugo jurili rezultat. Kada smo sve to kanalisali, napravili smo mnogo grešaka, što je moćan Partizan znao da kazni i zasluženo je pobedio. Nema očajavanje, idemo dalje, biće još pobeda, spremamo se za Olimpiju“, rekao je na pres konferenciji trener domaćih Vlada Đokić, koji je istakako kako mu je čast što ga je Duško Vujošević nazvao „kolegom“ iako on to „još nije“.

Mladi Petar Rakićević je dodao da on i drugovi nisu ispoštovali dogovore iz svlačionice, što je rezultiralo lošim početkom večerašnje utakmice.

„Znali smo da će biti teško jer ekipa koja je kadra da pobedi Budućnost i Cedevitu, posebno njih pominjem, zaslužuje sav respekt. Nije bilo logično očekivati da je večerašnji susret bilo moguće prelomiti na početku. U finišu, moji igrači su prepoznali trenutke kada se odlučivalo pitanje pobednika i pre svega dobrom igrom u odbrani zasluženo smo dobili. Za svakog normalnog i dobronamernog, naša večerašnja pobeda je čista“, rekao je trener gostiju Duško Vujošević.

Vujošević u razgovoru sa Murićem

Vujošević u razgovoru sa Murićem (Foto: Đorđe Đoković)

On je poručio Valjevcima kako nije realno očekivati da mogu da igraju plej-of ABA lige „iako su čuda moguća“, te da bi prava stvar bila izgradnja nove sportske dvorane. „To bi bio spomenik svim valjevskim košarkaškim poslenicima, od pokojnih trenera Stančića i Pljakića do braće Kovačević i ostalih iz te generacije“, dodao je Vujošević.

Na oscilacije u igri crno-belih, bez posledica po krajnji rezultat, ukazao je i valjevski zet Đorđe Gagić, koji je imao standardan učinak u borbi pod koševima.

Kutlešić fintira Gagića

Kutlešić fintira Gagića (Foto: Đorđe Đoković)

Večeras je viđeno sve što košarku čini lepom. Čak i povremeni incidenti zbog kojih su Edo Murić (Partizan) i Nikola Malešević (Metalac) dobili „tehničke“ greške. Protiv snažne odbrane crno-belih na granici faula nije lako igrati, a njihova „duža klupa“ sa više igrača spremnih da ispune taktičke zamisli trenera presudila je. Iz statistike je vidljivo da je Partizan pola koševa postigao iz „reketa“, te da su njegovi visoki igrači nadskočili „laku konjicu“ Metalca u čijim redovima je, kako smo naslutili, debitovao „plej“ Nemanja Protić.

„Otašević je imao problema sa kičmom, pa je Protić dobio priliku da igra pre no što je bilo planirano, rekao je Đokić posle pres konferencije Kolubarskim.rs.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Radović i Petek (Slovenija), Vovk (Hrvatska). Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Malešević 8, Protić, Kutlešić 16, Majstorović 9, Jevtović 9, Jošilo 6, Ljubičić 19, Rakićević 2, Radulović, Todorović 3, Vuksanović, Dunđerski.

Partizan: Pavlović 14, Tepić 3, Murić 9, Marinković, Dallo, Milutinov 13, Milosavljević 13, Mačvan 15, Gagić 13, Andrić 3, Milutinović, Bogdanović.

Skor Metalca sada je 8/10, dok Partizan drži poziciju među četiri kandidata za plej-of. Valjevci u 19. kolu, utakmicom sa Olimpijom, završavaju seriju stalnog igranja pred svojim navijačima.

 

Navijači Partizana

Navijači Partizana (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.