City Games2018 Subotica (foto: Marin Ćuk Vurnek)
City Games2018 Subotica (foto: Marin Ćuk Vurnek)
11.07.2018, 13:50

Igre bez granica u SRC Petnica

č: | fb:

Zbog održavanja takmičenja City Games u SRC Petnica, u četvrtak 12. jula, kupalište će biti zatvoreno, saopšteno je iz UFK Valis. Kako se navodi, ulaz za građane biće besplatan sutra uveče od 19.30 časova kada startuju igre bez granica.

 

Sinoć (10. jul) je završeno prvo polufinale ovog međunarodnog takmičenja gde su odabrana dva grada koja idu u finale, a to su Kikinda i Subotica, a pobednik iz Valjeva ide u drugo polufinalno veče u Čačak 20. jula gde će se sa još pet gradova boriti za preostala mesta u finalu. Pobednik finala predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Luksemburgu.

 

Organizator takmičenja City Games, u pozivu Valjevcima da budu deo igra bez granica, navode da su City Games međunarodni sportsko- zabavni projekat organizovan kao serija takmičenja između ekipa-predstavnika evropskih gradova. 

 

"Osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom Jadranske igre. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games. Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

 

Na City Games 2018  će se takmičiti čak 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

 

City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova. Imaju misiju da gledaoce i takmičare  zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova. 

 

Prošle godine na kupalištima širom Srbije nastupali su predstavnici naših gradova a sa tribina su ih bodrili mnogobrojni navijači. Najspretniji bio je grad Kragujevac koji je predstavljao našu zemlju na međunarodnom polufinalu. Ove godine srpske kvalifikacije održavaju se u 10 gradova", navode organizatori igara City Games.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 21 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.