Skupšrina grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupšrina grada (foto: Đorđe Đoković)
30.11.2017, 08:47

Komisija za statutarna pitanja protiv dve odluke

č: | fb:

Sednica Skupštine grada biće održana danas, a odbornici će razmatrati 12 tačaka dnevnog reda. Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs na sednici Komisije za statutarna pitanja nisu prošla dva predloga o osnivanju "Tehničkog inovacionog centra Valjevo" i promena Statuta Muzeja.

 

Među odlukama koje treba da usvoji Skupština grada su Odluka o osnivanju Centra za stručno usavršavanje "Tehnički inovacioni centar Valjevo", Odluka o porezima za 2018. godinu, Odluka o podeli imovine između Centra za kulturu i novoosnovanog Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo.

 

Pred odbornicima će se naći predlog o formiranju jedne gradske uprave, definisanje uslova za kategorizaciju u oblasti sporta, izmene statuta Moderne galerije, Muzeja i Biblioteke, kao i usvajanje statuta Centra "Abrašević".

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs na jučerašnjoj sednici Komisije za statutarna pitanja i normativne akte, od pet prisutnih, tri člana su glasala protiv predloga Odluke o osnivanju Centra za stručno usavršavanje "Tehnički inovacioni centar Valjevo", smatrajući da osnivanje takvog centra nije u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

 

Takođe, tri člana Komisije su glasala protiv izmena Statuta Narodnog muzeja, zbog izmena u članu 23, koji se odnosi na izbor direktora. Kako kažu članovi, koji su bili protiv predloga Odluke o promeni Statuta, "sporno je to što se menjaju pojedini uslovi za izbor direktora, kako bi prošao kandidat koji po važećem Statutu ne ispunjava uslove, poput da direktor treba da ima položen stručni ispit zakonom propisan za rad u Muzejima".

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 17 sati 42 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 31 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.