Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2018, 08:00

Od kazni za održavanje trotoara, biciklističku stazu do Petnice, auto sedišta...

č: | fb:

U gradsku kasu bi ove godine trebalo da se slije 28,3 miliona dinara po osnovu naplate saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na teritoriji Valjeva.

 

Programom, koji je usvojilo Gradsko veće, korišćenja sredstava za finansiranje bezbednosti saobraćaja na putevima, predviđeno je da najviše novca 16,5 miliona dinara bude potrošeno za tekuće popravke saobraćajne infrastrukture i taj novac će koristiti Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu.  

 

U okviru tekućih popravki saobraćajne infrastrukture je, kako se navodi u programu, redovno održavanje trotoara u Ulici vladike Nikolaja, od Ulice Uzun Mirkove do Obilaznog puta, uz prilagođavanje trotoara za biciklističku stazu, kao i za redovno održavanje trotoara u zonama škola i na gradskim ulicama po prioritetima.

 

I ove godine je planirano finansiranje projekta izgradnje biciklističke staze do Petnice. Prošle godine planirana je izrada projekta za biciklističku stazu do Petnice, dok je ove godine u programu napisano da su sredstva namenjena za "nastavak projekta za potrebe izgradnje biciklističke staze Valjevo-Petnica".

 

Rajkovačka ulica, put za Petnicu

Rajkovačka ulica, put za Petnicu (Foto: Đorđe Đokovič)

Planirano je da 5,7 miliona dinara bude potrošeno u preventivno-promotivne aktivnosti u oblasti bezbednosti saobraćaja. Najviše novca, pet miliona dinara biće izdvojeno za kupovinu 1.000 auto sedišta i to za decu rođenu od 6. aprila 2016. godine. Za vršnjačku edukaciju je predviđeno 300.000 dinara, za lokalne kampanje bezbednosti 200.000 dinara. Planirana je i kupovina rotacionih svetala za traktore i za bicikliste, ali u programu nije precizirano za koga se nabavljaju svetla koja će koštati 200.000 dinara.

 

Programom korišćenja sredstava za finansiranje bezbednosti saobraćaja na putevima, za Policijsku upravu je opredeljeno 4,6 miliona dinara i to za kupovinu servera, za već postavljene kamere na tri lokacije u gradu. Takođe, za Policijsku upravu biće nabavljena oprema za obavljanje uviđaja i obezbeđivanje mesta saobraćajne nezgode.

 

Vatrogasno-spasilačkoj jedinici opredeljeno je 200.000 dinara za kupovinu opreme za stabilizaciju i zaštitu prilikom tehničkih intervencija u saobraćaju.

 

Čak milion dinara biće izdvojeno za naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, dok je za troškove rada Saveta za bezbednost saobraćaja planirano 300.000 dinara.

 

Ove godine od kazni 1,2 miliona dinara manje nego lane

 

Prošle godine se po osnovu naplate saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na teritoriji Valjeva u gradsku kasu slilo 29,5 milona dinara ili 1,2 miliona dinara više nego što je planirano za ovu godinu.

 

Lane je najviše novca 17 miliona dinara potrošeno za kamere, osam miliona, i za kupovinu šest automobila za potrebe Policijske uprave Valjevo, devet miliona dinara.

 

Prošle godine je za preventivno-ptomotivne aktivnosti izdvojeno 3,6 miliona dinara ili 2,1 milion manje nego što je u planu ove godine. Kupljeno je 560 auto sedišta za decu, dok je ove godine planirano skoro duplo više – 1000 auto sedišta za decu.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 16 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.