Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
19.03.2018, 12:30

Matija Nastasić počasni građanin Valjeva

č: | fb:

Matija Nastasić, fudbalski reprezentativac, koji je donirao 100.000 evra za rekonstrukciju dečjeg odeljenja valjevske bolnice, proglašen je za počasnog građanina Valjeva. Najviše priznanje Grada biće dodeljeno na svečanoj akademiji povodom Dana grada, 20. marta.

 

Odluku o proglašenju proslavljenog fudbalera i plemenitog čoveka za počasnog građanina Valjeva su jednoglasno doneli odbornici Skupštine grada, a na predlog odbornice DS-a Milke Erić Vasiljević.

 

Zahvaljujući humanom gestu Matije Nastasića i donaciji od 100.000 evra, nakon 40 godina rekonstruisano je dečje odeljenje, kroz koje godišnje prođe oko 1000 pacijenata, a koje je bilo ruinirano i zapušteno.

 

"Matija Nastasić je veliki čovek kome treba odati priznanje, ali ne samo za to njegovo humano delo, nego za sve ono što on jeste - uspešan sportista, human i porodičan čovek koji je primer mladima kako treba živeti i kakav treba biti", rekao je ranije predsednik GrO DS Slobodan Pavlović obrazlažući predlog demokrata.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, za skupštinskom govornicom na sednici Skupštine grada u petak, rekao da je "predlog demokrata korektan", komisija je dala "zeleno svetlo" i treba ga usvojiti.

 

Obralzažući zbog čega Nastasić treba da dobije najviše priznanje Grada, gradonačelnik je rekao:

"Radi se o Matiji Nastasiću našem sugrađaninu i Valjevcu, koji je imao zavidne uspehe tokom karijere, pre svega u Mančester Sitiju gde je bio prvak Engleske sa Sitijem, i on kao reprezentativac Srbije ide na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiju. On je apsolutno dobar kandidat da dobije zvanje počasnog građanina Valjeva, tako da je predlog u redu. Komiija je dala zeleno svetlo i očekujem da odbornici izglasaju odluku".

 

Odbornica DS-a Milka Erić Vasiljević kaže da raduje to što je predlog da Nastasić dobija najviše priznanje Grada ove godine usvojen, smatrajući da "uvek treba na vreme da reagujemo kada nam se desi ovako lep i human gest, kada neko na ovaj način pokaže visoku svest i time da primer drugima".

 

Fudbaler Matija Nastasić je treći sportista koji je u proteklih deset godina proglašen za počasnog građanina Valjeva. Najviše priznanje Grada je 2014. godine dodeljeno košarkašu Milošu Teodosiću, dok je isto priznanje 2007. godine dobio ruski šahista Anatolij Karpov.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 57 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.