Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
20.08.2018, 08:53

Viši sud traži od Tužilaštva da dostavi uništena dokumenta

č: | fb:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je Višem javnom tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

Odluka o dopuni istrage doneta je prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu donelo je 17. jula naredbu za dopunu istrage. Veće od Tužilaštva, između ostalog, traži da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, kako navodi izvor Kolubarskih.rs, o "dokumentima koja su fizički uništena".

 

"Naime, iz transkripta telefonskih razgovora okrivljenih, vidi se da su pojedine ponude u postupcima javnih nabavki cepane i zamenjene drugim. Veće sada kao dokaz traži od Tužilštva da dostavi ta dokumenta, koja su uništili akteri pojedninih javnih nabavki, protiv kojih je podignuta optužnica", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Više javno tužilaštvo je, skoro godinu dana nakon hapšenja, početkom juna podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

"Optužnica koja ima 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca vraćena je ekspresno Višem javnom tužilaštvu", navodi izvor Kolubarskih.rs.

 

Pored Vujića Subotića, kome tužilaštvo na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju, što znači da je to delo učinio više puta, optužnica je podignuta protiv službenika Gradske uprave zaduženog za javne nabavke A. Đ., zatim R. Đ. iz samostalne zanatske trgovinske radnje "Fiskal" u Valjevu, B. S, odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda i njegove supruge I. S, zatim M. P. iz preduzeća "Japi kom" iz Novog Sada, M. V. iz firme "PSC Vuković" Šabac, A. P. iz Građevinskog preduzeća "VA gradnja 2007", vlasnika SZR "Geometar" A. M. i Z. P, odgovornog lica u preduzeću "Simon" iz Valjeva.

 

Sudski proces protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba počeće kada Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, potvrdi optužnicu protiv njih, i tada će biti poznato ko će biti sudija.

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 14 sati 39 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama 22.02.2019

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" 22.02.2019

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja 22.02.2019

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...