Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
18.11.2022, 08:13

Stanari u Karađorđevoj bili 40 sati bez struje zbog kvara na trafostanici

č: | fb:

Stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici u centru Valjeva bez struje su bili skoro 40 časova zbog kvara na trafostanici "Valjevo 3 – Klanica Uzor", navodi se u odgovoru PR službe Elektrodistribucije Srbije u Beogradu.

 

Na upit koje su Kolubarske.rs poslale PR službi u Beograd zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju, odgovoreno nam je šest časova nakon što je kvar otklonjen i elektrosnabdevanje normalizovano ili pet sati nakon što smo uputili mejl sa pitanjem.

 

U odgovoru se navodi da je 15. novembra oko 21 čas, došlo do kvara na trafostanici TS 10/04 kv Valjevo 3 – Klanica Uzor, te da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo, posle detaljne provere, utvrdile da je potrebna zamena transformatora u navedenoj trafostanici.

 

"Posle dopremanja novog transformatora iz Kraljeva, izvršena je zamena transformatora u navedenoj trafostanici. Posle montaže novog transformatora, uočena je potreba i za zamenu rastavljača trafo polja. Složeni radovi na sanaciji navedenog kvara uslovili su duži prekid u snabdevanju dela potrošača. Snabdevanje potrošača normalizovano je 17.11. u 11.50 časova", odgovorila je PR služba Elektrodistribucije Srbije.

 

Podsetimo, stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj, skoro 40 sati su bili bez struje, a samim tim i bez grejanja. Nisu uspeli da saznaju o kakvom kvaru se radi i kada će biti otklonjen jer niko u valjevskoj Distribuciji "nije nadležan da odgovara građanima, a ni novinarima, na ta pitanja".

 

Građane o problemima elektrosnabdevanja u Valjevu jedino može da informiše PR služba Elektrodistribucije Srbije iz Beograda i to na osnovu pitanja upućenog mejlom, a odgovor će građanima i novinarima biti prosleđen "čim sa terena PR služba dobije informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme", a to može biti i sutradan. Inače informaciju PR službi u Beogradu dostavlja tehnički centar valjevske Distribucije. U Elektrodistribuciji Srbije kažu da je takva procedura i da se mora poštovati.

 

 

 

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...