Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
18.11.2022, 08:13

Stanari u Karađorđevoj bili 40 sati bez struje zbog kvara na trafostanici

č: | fb:

Stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici u centru Valjeva bez struje su bili skoro 40 časova zbog kvara na trafostanici "Valjevo 3 – Klanica Uzor", navodi se u odgovoru PR službe Elektrodistribucije Srbije u Beogradu.

 

Na upit koje su Kolubarske.rs poslale PR službi u Beograd zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju, odgovoreno nam je šest časova nakon što je kvar otklonjen i elektrosnabdevanje normalizovano ili pet sati nakon što smo uputili mejl sa pitanjem.

 

U odgovoru se navodi da je 15. novembra oko 21 čas, došlo do kvara na trafostanici TS 10/04 kv Valjevo 3 – Klanica Uzor, te da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo, posle detaljne provere, utvrdile da je potrebna zamena transformatora u navedenoj trafostanici.

 

"Posle dopremanja novog transformatora iz Kraljeva, izvršena je zamena transformatora u navedenoj trafostanici. Posle montaže novog transformatora, uočena je potreba i za zamenu rastavljača trafo polja. Složeni radovi na sanaciji navedenog kvara uslovili su duži prekid u snabdevanju dela potrošača. Snabdevanje potrošača normalizovano je 17.11. u 11.50 časova", odgovorila je PR služba Elektrodistribucije Srbije.

 

Podsetimo, stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj, skoro 40 sati su bili bez struje, a samim tim i bez grejanja. Nisu uspeli da saznaju o kakvom kvaru se radi i kada će biti otklonjen jer niko u valjevskoj Distribuciji "nije nadležan da odgovara građanima, a ni novinarima, na ta pitanja".

 

Građane o problemima elektrosnabdevanja u Valjevu jedino može da informiše PR služba Elektrodistribucije Srbije iz Beograda i to na osnovu pitanja upućenog mejlom, a odgovor će građanima i novinarima biti prosleđen "čim sa terena PR služba dobije informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme", a to može biti i sutradan. Inače informaciju PR službi u Beogradu dostavlja tehnički centar valjevske Distribucije. U Elektrodistribuciji Srbije kažu da je takva procedura i da se mora poštovati.

 

 

 

 

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 19 sati 5 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 43 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 46 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.