Registracija Prijava preko FB
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2020, 05:05

U Valjevu obolelo još 26 osoba od koronavirusa

č: | fb:

U Valjevu je u prethodnom danu potvrđeno 26 novih slučaja koronavirusa, tako da je broj zaraženih od početka epidemije 239 osoba, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Prema izveštaju od 28. juna o broju testiranih i pozitivnih na novi koronavirus, od 50 testiranih osoba njih 26 je pozitivno. Podsećanja radi približan broj obolelih osoba zabeležen je u periodu od 6. do 8. aprila, kada se broj pozitivnih na COVID-19 sa 59 povećao na 86, što je ujedno bio najveći rast broja pozitivnih između dve objave podataka. 

 

 U Kolubarskom okrugu obolelo je 350 osoba, u prethodna 24 časa registrovan je po jedan potvrđen slučaj u Ubu i Lajkovcu, dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 21. do 27. juna u Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja testirane su 164 osobe, s tim što u nedelju 21. juna niije bilo testiranih na COVID-19. 

 

Broj izlečenih pacijenata u Valjevu je 177, dok ih je u Kolubarskom okrugu izlečeno 270, na bolničkom lečenju je sedmoro, od toga šestoro iz Valjeva, u kućnoj izolaciji je 45 osoba sa teritorije Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo 19 obolelih, među njima je jedan nemedicinski  radnik, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 28 pacijenata.

Aktuelno

Protesti u Beogradu (foto: skrinšot)
Nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa Pre 1 sati 1 minuta

Protesti građana ispred Skupštine Srbije

Nekoliko hiljada ljudi, nezadovoljnih odlukom o ponovnom uvođenju policijskog časa zbog borbe protiv koronavirusa, koji je najavio Aleksandar Vučić, protestovalo je sinoć ispred Skupštine Srbije u...

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 11 sati 12 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 17 sati 11 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...