Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Deda Mraz, predstava, DJ

  Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

  Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji novogodišnji program u Valjevu biće organizovan dva dana ranije, dok će mališani na Divčibarama u novogodišnjem programu uživati poslednjeg dana decembra ili nekoliko časova pred Novu godinu.

 • Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
  Jedini zainteresovani bend

  Osvajači u novogodišnjoj noći na Divčibarama

  U novogodišnjoj noći goste na Divčibarama zabavljaće grupa Osvajači, saznaju Kolubarske.rs. Ponuda agencije Euroton iz Kragujevca da za 599.000 dinara organizuje novogodišnji koncert Osvajača na Divčibarama bila je jedina koja je prispela na javnu nabavku koju je valjevski Centar za kulturu raspisao 27. novembra.

 • Doček Nove 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Doček na Divčibarama

  U novogodišnjoj noći “muzički sastav tipa benda Osvajači”

  Doček Nove godine biće organizovan na Divčibarama, a sudeći po javnoj nabavci goste će zabavljati "muzički sastav tipa benda Osvajači". Gradsko rukovodstvo je odlučilo da doček Nove godine bude organizovan na Divčibarama i to na sportskom terenu pored hotela "Divčibare", od 23 do jedan čas iza ponoći.

 • Spomen groblje iz Prvog svetskog rata (foto: Đorđe Đoković)
  Dan primirja

  "Sećanje na one koji su ugradili svoje živote u našu slobodu"

  Danas su na Spomen groblju iz Prvog svetskog rata, obeležavajući Dan primirja u Prvom svetskom ratu, predstavnici Vojske Srbije i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović položili vence i odali počast poginulim vojnicima, vojskovođama i svim stradalim u Prvom svetskom ratu.

 • Obeležen Dan oslobođenja Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  U Spomen parku na Petom puku

  Obeležen 15. septembar - Dan oslobođenja Valjeva

  Polaganjem venaca i cveća u Spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 15. septembar- Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu. Cveće su položili predstavnici Vojske Srbije, Prve proleterske brigade, Šeste ličke, a u ime grada Valjeva predsednik Skupštine Milorad Ilić i pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić.

 • Lile (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras i u Valjevu

  Paljenje lila uoči Petrovdana

  Večeras će i u Valjevu, kao i svaki put uoči velikog verskog praznika Petrovdana, biti paljene lile., a tom običaju najviše se raduju deca. Petrovdan je crkveni praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, uoči koga se pale lile koje se prave od mlade kore divlje trešnje ili breze. Paljenje vatre i lila podseća na vremena kada su vladari mnogobošci progonili i mučili hrišćane.

 • Litija (foto: Đorđe Đoković)
  U ponedeljak

  Slava Valjeva druge trojice

  Valjevo sutra proslavlja svoju slavu Duhovski ponedeljak – Druge Trojice. Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog, koja počinje u 8.30 časova, služiće episkop valjevski g. Milutin i australijsko-novozelandski episkop g. Siluan sa sveštenstvom.

 • Vaskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Najveći hrišćanski praznik

  Danas je Vaskrs

  Hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

 • Prostorije DS u staroj zgradi železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
  Za najveći hrišćanski praznik

  Demokrate daruju Vaskršnja jaja

  Povodom Vaskršnjih praznika u subotu u 11 časova u bašti ispred GrO DS biće organizovan štand sa podelom materijala i Vaskršnjih jaja. Ovu akciju DS organizuje u 30 gradova Srbije.

 • Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je veliki petak

  Bogosluženja u valjevskim hramovima za Vaskrs

  Danas je Veliki petak, dan kada je, po verovanju, Isus Hristos umro, raspet na krstu na Golgoti. Veliki petak se smatra najtužnijim danom hrišćanstva. Na taj dan se ne služi liturgija, osim ako su Blagovesti.