Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Litija (foto: Đorđe Đoković)
  U ponedeljak

  Slava Valjeva druge trojice

  Valjevo sutra proslavlja svoju slavu Duhovski ponedeljak – Druge Trojice. Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog, koja počinje u 8.30 časova, služiće episkop valjevski g. Milutin i australijsko-novozelandski episkop g. Siluan sa sveštenstvom.

 • Vaskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Najveći hrišćanski praznik

  Danas je Vaskrs

  Hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

 • Prostorije DS u staroj zgradi železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
  Za najveći hrišćanski praznik

  Demokrate daruju Vaskršnja jaja

  Povodom Vaskršnjih praznika u subotu u 11 časova u bašti ispred GrO DS biće organizovan štand sa podelom materijala i Vaskršnjih jaja. Ovu akciju DS organizuje u 30 gradova Srbije.

 • Hram Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je veliki petak

  Bogosluženja u valjevskim hramovima za Vaskrs

  Danas je Veliki petak, dan kada je, po verovanju, Isus Hristos umro, raspet na krstu na Golgoti. Veliki petak se smatra najtužnijim danom hrišćanstva. Na taj dan se ne služi liturgija, osim ako su Blagovesti.

 • Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
  Na Dan grada uručene

  Nagrade najboljima i Plakete ambasadorima Češke i Belorusije

  Godišnja nagrada, najznačajnije priznanje grada Valjeva koje se dodeljuje povodom Dana grada, uručena je na Svečanoj akademiji najuspešnijim pojedincima i kolektivima, kao i najbljim osnovcima i srednjoškolcima. Uručene su i Plakete grada ambasadorima Republike Češke i Belorusije.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  15. februar

  Danas je Dan državnosti

  U Srbiji se danas slavi 15. februar - Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka.

 • Crkva Pokrova Presvete Bogorodice (foto: Đorđe Đoković)
  Utemeljivač srpske crkve, države i školstva

  Danas je Savindan

  Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. U duhu svetosavlja i dobročinstva koje ono sa sobom nosi, učenici i nastavnici Valjevske gimnazije su organizovali humanitarnu akciju "Knjiga solidarnosti".

 • Plivanje za časni krst (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Bogojavljenje

  Za časni krst plivalo osmoro takmičara

  Na reci Gradac, kod Berkove brane, u Valjevu je danas za časni krst plivalo samo osmoro takmičara. Kako su organizatori ranije pojasnili problem je u velikom mulju kod brane, što ugrožava bezbednost takmičara, a za čije čišćenje je, tvrde, potrebno desetak miliona dinara.

 • Plivanje za Bogojavljenski krst (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
  Na Bogojavljenje

  Plivanje za Časni krst na brani reke Gradac

  "Bogojavljensko plivanje za Časni krst" biće održano osmu godinu zaredom danas na praznik Bogojavljenje na brani reke Gradac sa početkom u 11.30 časova. Ove godine za Časni krst plivaće samo pet takmičara, odlučili su organizatori iz, kako je rečeno, bezbednosnih razloga zbog velike količine mulja u reci, tako da će se plivati samo u delu Gradca kod splava.

 • Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
  Bez veselja na Trgu

  Doček srpske nove godine

  U Valjevu nema organizovanog dočeka Srpske nove godine, a sudeći po izjavama ugostitelja naročitog interesovanja nema ni u restoranima i kafićima. Ni u drugim opštinama Kolubarskog okruga nema organizovanog dočeka Srpske nove godine.