Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Spuštanje krsta u Gradac (foto: Đorđe Đoković)
  Veliki hrišćanski praznik

  Na Bogojavljenje spušten ledeni krst u Gradac

  Danas je Bogojavljenje veliki hrišćanski praznik. Tradicionalno plivanja za Časni krst ove godine u Valjevu nije organizovano. Episkop valjevski g. Milutin je u Gradac kod Berkove brane spustio ledeni krst.

 • Berkova brana (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon devet godina

  Nema plivanja za Časni krst kod Berkove brane

  Ove godine na Bogojavljenje neće biti plivanja za Časni krst u reci Gradac kod Berkove brane iz bezbednostnih razloga. Takva odluka je doneta zbog velike količine mulja na brani, tako da će izostati tradicionalno plivanje za Časni krst u reci Gradac, koje je prvi put organizovano na Bogojavljenje 2010. godine.

 • Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Radikali brži od gradske vlasti

  Jedno mesto, a dve proslave Srpske nove godine?!

  U Valjevu će u subotu uveče biti organizovana na jednom mestu u isto vreme, ali sa različitim izvođačima, dva dočeka Srpske nove godine!? Gradski odbor SRS-a organizovaće doček Srpske nove godine na Gradskom trgu uz trubače, kuvano vino i dobru zabavu, najavila je na konferenciji za novinare Željka Milićević v. d. predsednika valjevskih radikala.

 • Paljenje badnjaka na Badnje veče (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Božić

  Mir Božiji, Hristos se rodi!

  Crkve koje se pridržavaju Julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Po julijanskom kalendaru

  Danas je Badnji dan

  Vernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas će obeležiti Badnji dan. Na Badnji dan se na kućnom ognjištu pali hrastovo drvo - badnjak, koji predstavlja simbol svetlosti i toplote koja treba da greje i zbližava ukućane.

 • Sveti Nikola
  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave

  Danas je Sveti Nikola

  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slavi Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja koji važi za zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Slava Sveti Nikola je po broju onih koji je slave, bez premca među Srbima.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Deda Mraz, predstava, DJ

  Novogodišnji program za decu i na Divčibarama

  Novogodišnji program za decu, pored Valjeva, biće organizovan i na Divčibarama. Tako će gosti Divčibara ove godine po prvi put imati organizovanu novogodišnju zabavu i za decu i za odrasle. Dečji novogodišnji program u Valjevu biće organizovan dva dana ranije, dok će mališani na Divčibarama u novogodišnjem programu uživati poslednjeg dana decembra ili nekoliko časova pred Novu godinu.

 • Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
  Jedini zainteresovani bend

  Osvajači u novogodišnjoj noći na Divčibarama

  U novogodišnjoj noći goste na Divčibarama zabavljaće grupa Osvajači, saznaju Kolubarske.rs. Ponuda agencije Euroton iz Kragujevca da za 599.000 dinara organizuje novogodišnji koncert Osvajača na Divčibarama bila je jedina koja je prispela na javnu nabavku koju je valjevski Centar za kulturu raspisao 27. novembra.

 • Doček Nove 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Doček na Divčibarama

  U novogodišnjoj noći “muzički sastav tipa benda Osvajači”

  Doček Nove godine biće organizovan na Divčibarama, a sudeći po javnoj nabavci goste će zabavljati "muzički sastav tipa benda Osvajači". Gradsko rukovodstvo je odlučilo da doček Nove godine bude organizovan na Divčibarama i to na sportskom terenu pored hotela "Divčibare", od 23 do jedan čas iza ponoći.

 • Spomen groblje iz Prvog svetskog rata (foto: Đorđe Đoković)
  Dan primirja

  "Sećanje na one koji su ugradili svoje živote u našu slobodu"

  Danas su na Spomen groblju iz Prvog svetskog rata, obeležavajući Dan primirja u Prvom svetskom ratu, predstavnici Vojske Srbije i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović položili vence i odali počast poginulim vojnicima, vojskovođama i svim stradalim u Prvom svetskom ratu.