Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Milica Perinčić (foto: Đorđe Đoković)
  Plivanje za Časni bogojavljenski krst

  Milica Perinčić prva do Časnog krsta

  U tradicionalnom plivanju za Časni krst, na verski praznik Bogojavljenje, pobedila je 33-godišnja Milica Perinčić, medicinska sestra iz Valjeva. Plivanje za Časni krst u Valjevu prvi put je organizovano 2010. godine.

 • Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom trgu

  Srpsku novu dočekalo nešto više od 200 ljudi

  Srpsku novu godinu na Gradskom trgu dočekalo je nešto više od 200 ljudi uz di-džejeve, trubače i vatromet. "Želim vam svake sreće, zdravlja i uspeha. Hristos se rodi i srećna vam Srpska nova godina", čestitao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

 • Doček Srpske nove godine 2018. (foto: Đorđe Đoković)
  Za srpsku novu godinu

  Uz trubače i di-džejeve biće besplatno kuvano vino i rakija

  Za Srpsku novu godinu na Gradskom trgu zanimljiv program, prilagođen raznim ukusima i svim generacijama. Grad Valjevo je obezbedio besplatno kuvano vino i rakiju, piše u informaciji iz Kabineta gradonačelnika.

 • Bilbord (foto: Đorđe Đoković)
  Netransparentno trošenje novca

  Za Srpsku novu trubači, vatromet i dva di-džeja

  Srpsku novu godinu, sudeći prema bilbordu, dočekaćemo uz dva di-džeja, trubače i vatromet. Grad i Turistička organizacija doček organizuju netransparentno, najverovatnije zaključivanjem više ugovora male vrednosti na, za sada, nepoznati iznos.

 • Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić

  Mir božiji, Hristos se rodi

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Vatromet u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice (foto: Đorđe Đoković)
  Danas se obeležava

  Badnji dan

  Vernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas obeležavaju Badnji dan. Božić, dan kada se veruje da je rođen Hrist, 7. januara obeležavaju pravoslavne crkve koje se drže julijanskog kalendara.

 • Jelka (foto: Đorđe Đoković)
  Dočekali

  Srećna Nova 2019. godina

  Kolubarske.rs žele vam zdravlja, puno smeha, uspeha, prijatelja, ljubavi! Želim vam da imate strpljenje, da budete uporni i da verujete u sebe. I ne zaboravite da sve prolazi i zato se borite i uživajte u svakom trenutku.

 • Slava Valjeva Druge Trojice - litija (foto: Đorđe Đoković)
  Litija, rezanje slavskog kolača i upisivanje zapis u stari hrast

  Obeležena slava Valjeva Druge Trojice

  Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Hristovog do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast, koji se nalazi u porti Crkve, obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak- Druge Trojice.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Hrišćani koji poštuju julijanski kalendar

  Hristos voskrese - Srećan Uskrs

  Hrišćani širom sveta koji poštuju julijanski kalendar slave danas Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Svim vernicima koji proslavljaju Vaskrsenje Hristovo, čestitamo Vakrs, najveći hrišćanski praznik.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom praznika

  Uskršnja čestitka gradonačelnika Valjeva

  "Uskrs je praznik koji slavi život i poštovanje bližnjih! Neka zajednički rad za dobrobit i unapređenje života u našem gradu budu teme okupljanja svih nas kojima je Valjevo u srcu", kaže se u uskršnjoj čestitki gradonačelnika Valjeva.