Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
  Bez veselja na Trgu

  Doček srpske nove godine

  U Valjevu nema organizovanog dočeka Srpske nove godine, a sudeći po izjavama ugostitelja naročitog interesovanja nema ni u restoranima i kafićima. Ni u drugim opštinama Kolubarskog okruga nema organizovanog dočeka Srpske nove godine.

 • Damnjan Brkić
  Prvo lomljenje česnice na Ubu

  Damnjan Brkić dvostruki srećnik

  Uprkos izuzetno hladnom vremenu, veliki broj Ubljana juče je na platou ispred Tržnog centra "Lazić" prisustvovao osveštavanju i lomljenju božićne česnice, težine oko deset kilograma. Zlatni dukat, skriven u jednom od 297 delova česnice, pronašao je osamnaestogodišnji Damnjan Brkić iz tamnavskog sela Joševa.

 • (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Božić

  MIR BOŽIJI! HRISTOS SE RODI!

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. MIR BOŽIJI! HRISTOS SE RODI! VAISTINU SE HRISTOS RODI!

 • Vatromet u porti hrama Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
  U porti hrama Vaskrsenja Hristovog

  Paljenje badnjaka i vatromet

  Na Badnji dan, dan uoči Božića koji predstavlja uvod u najradosniji hrišćanski praznik - rođenje Isusa Hristosa, organizovano je paljenje badnjaka u portama svih valjevskih hramova.

 • Jelka (foto: Đorđe Đoković)
  Čestitka

  Srećna Nova godina!

  Srećnu i uspešnu Novu 2017. godinu žele vam Kolubarske.rs. Želimo vam puno zdravlja, više osmeha i radosti, da više verujete u sebe, da ispunite bar deo planova i želja i da u njihovom ispunjenju uživate, jer ste za to zaslužni samo vi! I, naravno da i u 2017. godini čitate Kolubarske.rs.

 • Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
  Nova godina u Valjevu

  Program za najmlađe i ponoćni vatromet

  U Valjevu ove godine nema organizovanog dočeka Nove godine. Rukovodstvo grada je odlučilo da umesto koncerta na otvorenom bude organizovan višednevni program za najmlađe i postavljeno klizalište na platou Centra za kulturu, koje će biti otvoreno i za vreme zimskog raspusta.

 • Ukrasna jelka (foto: Đorđe Đoković)
  Najradosniji hrišćanski praznik

  Božić po gregorijanskom kalendaru

  Rimokatolička crkva i crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. Simboli proslave Božića kod rimokatolika su jasle u kojima je, po predanju, Hrist rođen, jelka kao večno zeleno drvo i adventni venac.

 • Hram (foto: Đorđe Đoković)
  Pravoslavna crkva i vernici

  Slavimo Svetog Nikolu

  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slavi Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja koji važi za zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara.

 • Spomenik Živojinu Mišiću (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom Dana primirja

  Cveće na spomenik vojvodi Mišiću

  Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predstavnici Grada i Vojske položili su cveće na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću. Cveće je položio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, a u delegaciji Komande garnizona Valjevo, Regionalnog centra Ministarstva odbrane i Drugog centra za obuku Valjevo bili su potpukovnik Aleksandar Vasiljević, potpukovnik Nebojša Cvetković i kapetan Zoran Đurđević.

 • Spomenik vojvodi Mišiću (foto: Đorđe Đoković)
  Petak neradan

  Slavi se Dan primirja u Prvom svetskom ratu

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u spomen na sve nevino stradale, u Srbiji je državni praznik. U Valjevu će zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić položiti cveće na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću.