Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
  Na Dan grada uručene

  Nagrade najboljima i Plakete ambasadorima Češke i Belorusije

  Godišnja nagrada, najznačajnije priznanje grada Valjeva koje se dodeljuje povodom Dana grada, uručena je na Svečanoj akademiji najuspešnijim pojedincima i kolektivima, kao i najbljim osnovcima i srednjoškolcima. Uručene su i Plakete grada ambasadorima Republike Češke i Belorusije.

 • Zastava Srbije (foto: Đorđe Đoković)
  15. februar

  Danas je Dan državnosti

  U Srbiji se danas slavi 15. februar - Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka.

 • Crkva Pokrova Presvete Bogorodice (foto: Đorđe Đoković)
  Utemeljivač srpske crkve, države i školstva

  Danas je Savindan

  Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. U duhu svetosavlja i dobročinstva koje ono sa sobom nosi, učenici i nastavnici Valjevske gimnazije su organizovali humanitarnu akciju "Knjiga solidarnosti".

 • Plivanje za časni krst (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Bogojavljenje

  Za časni krst plivalo osmoro takmičara

  Na reci Gradac, kod Berkove brane, u Valjevu je danas za časni krst plivalo samo osmoro takmičara. Kako su organizatori ranije pojasnili problem je u velikom mulju kod brane, što ugrožava bezbednost takmičara, a za čije čišćenje je, tvrde, potrebno desetak miliona dinara.

 • Plivanje za Bogojavljenski krst (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
  Na Bogojavljenje

  Plivanje za Časni krst na brani reke Gradac

  "Bogojavljensko plivanje za Časni krst" biće održano osmu godinu zaredom danas na praznik Bogojavljenje na brani reke Gradac sa početkom u 11.30 časova. Ove godine za Časni krst plivaće samo pet takmičara, odlučili su organizatori iz, kako je rečeno, bezbednosnih razloga zbog velike količine mulja u reci, tako da će se plivati samo u delu Gradca kod splava.

 • Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
  Bez veselja na Trgu

  Doček srpske nove godine

  U Valjevu nema organizovanog dočeka Srpske nove godine, a sudeći po izjavama ugostitelja naročitog interesovanja nema ni u restoranima i kafićima. Ni u drugim opštinama Kolubarskog okruga nema organizovanog dočeka Srpske nove godine.

 • Damnjan Brkić
  Prvo lomljenje česnice na Ubu

  Damnjan Brkić dvostruki srećnik

  Uprkos izuzetno hladnom vremenu, veliki broj Ubljana juče je na platou ispred Tržnog centra "Lazić" prisustvovao osveštavanju i lomljenju božićne česnice, težine oko deset kilograma. Zlatni dukat, skriven u jednom od 297 delova česnice, pronašao je osamnaestogodišnji Damnjan Brkić iz tamnavskog sela Joševa.

 • (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Božić

  MIR BOŽIJI! HRISTOS SE RODI!

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. MIR BOŽIJI! HRISTOS SE RODI! VAISTINU SE HRISTOS RODI!

 • Vatromet u porti hrama Vaskrsenja Hristovog (foto: Đorđe Đoković)
  U porti hrama Vaskrsenja Hristovog

  Paljenje badnjaka i vatromet

  Na Badnji dan, dan uoči Božića koji predstavlja uvod u najradosniji hrišćanski praznik - rođenje Isusa Hristosa, organizovano je paljenje badnjaka u portama svih valjevskih hramova.

 • Jelka (foto: Đorđe Đoković)
  Čestitka

  Srećna Nova godina!

  Srećnu i uspešnu Novu 2017. godinu žele vam Kolubarske.rs. Želimo vam puno zdravlja, više osmeha i radosti, da više verujete u sebe, da ispunite bar deo planova i želja i da u njihovom ispunjenju uživate, jer ste za to zaslužni samo vi! I, naravno da i u 2017. godini čitate Kolubarske.rs.