Registracija Prijava preko FB

Tema: Praznik

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Hrišćani koji poštuju julijanski kalendar

  Hristos voskrese - Srećan Uskrs

  Hrišćani širom sveta koji poštuju julijanski kalendar slave danas Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Svim vernicima koji proslavljaju Vaskrsenje Hristovo, čestitamo Vakrs, najveći hrišćanski praznik.

 • Uskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom praznika

  Uskršnja čestitka gradonačelnika Valjeva

  "Uskrs je praznik koji slavi život i poštovanje bližnjih! Neka zajednički rad za dobrobit i unapređenje života u našem gradu budu teme okupljanja svih nas kojima je Valjevo u srcu", kaže se u uskršnjoj čestitki gradonačelnika Valjeva.

 • Vaskršnja jaja (foto: Đorđe Đoković)
  Povodom praznika

  Gradonačelnik čestitao uskrs po gregorijanskom kalendaru

  Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je uputio čestitku župniku Rimokatoličke Župe Svete Obitelji Andreju Đuričeku, povodom predstojećeg praznika Uskrsa.

 • Dobitnici nagrade Grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležen Dan grada s porukom da nam se vrati duh osamdesetih

  "Valjevo mora da se probudi, da bi opet moglo da sanja"

  Na svečanoj akademiji povodom Dana grada gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je poručio da gradska vlast želi da Valjevu vrati sve one vrednosti koje su ga krasile s kraja osamdesetih. Danas su uručene godišnje nagrade Grada najboljim pojedincima i kolektvima.

 • Spuštanje krsta u Gradac (foto: Đorđe Đoković)
  Veliki hrišćanski praznik

  Na Bogojavljenje spušten ledeni krst u Gradac

  Danas je Bogojavljenje veliki hrišćanski praznik. Tradicionalno plivanja za Časni krst ove godine u Valjevu nije organizovano. Episkop valjevski g. Milutin je u Gradac kod Berkove brane spustio ledeni krst.

 • Berkova brana (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon devet godina

  Nema plivanja za Časni krst kod Berkove brane

  Ove godine na Bogojavljenje neće biti plivanja za Časni krst u reci Gradac kod Berkove brane iz bezbednostnih razloga. Takva odluka je doneta zbog velike količine mulja na brani, tako da će izostati tradicionalno plivanje za Časni krst u reci Gradac, koje je prvi put organizovano na Bogojavljenje 2010. godine.

 • Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
  Radikali brži od gradske vlasti

  Jedno mesto, a dve proslave Srpske nove godine?!

  U Valjevu će u subotu uveče biti organizovana na jednom mestu u isto vreme, ali sa različitim izvođačima, dva dočeka Srpske nove godine!? Gradski odbor SRS-a organizovaće doček Srpske nove godine na Gradskom trgu uz trubače, kuvano vino i dobru zabavu, najavila je na konferenciji za novinare Željka Milićević v. d. predsednika valjevskih radikala.

 • Paljenje badnjaka na Badnje veče (foto: Đorđe Đoković)
  Danas je Božić

  Mir Božiji, Hristos se rodi!

  Crkve koje se pridržavaju Julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 • Po julijanskom kalendaru

  Danas je Badnji dan

  Vernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas će obeležiti Badnji dan. Na Badnji dan se na kućnom ognjištu pali hrastovo drvo - badnjak, koji predstavlja simbol svetlosti i toplote koja treba da greje i zbližava ukućane.

 • Sveti Nikola
  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave

  Danas je Sveti Nikola

  Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slavi Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja koji važi za zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Slava Sveti Nikola je po broju onih koji je slave, bez premca među Srbima.