Nagrađeni (foto: Kolubarske.rs)
Nagrađeni (foto: Kolubarske.rs)
20.03.2024, 13:32

Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade grada za 2023.

č: | fb:

Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2023. godinu.

 

"Danas obeležavamo 20. mart, Dan grada Valjeva, koji simbolizuje početak razvoja našeg grada od nerazvijene turske kasabe, u moderan grad. Lepota Valjeva i valjevske okoline, raznolikost i bogatstvo kojim raspolažemo na prirodnom, duhovnom i ljudskom nivou, uveravaju nas da ne živimo u običnom gradu, već u gradu koji opravdano može poneti epitet centra galaksije. Samim tim je i obaveza svih nas koji radimo u službi grada i građana Valjeva još veća i značajnija. Uz podršku Države ostvarujemo višedecenijske snove i uspehe. Brza saobraćajnica, izgradnja obilaznice oko Valjeva, nova Industrijska zona, velike fabrike koje su otvorene, mnoštvo vrednih valjevskih privrednika, skori početak rada Gerontološkog centra, izvesni dolazak gasovoda u Valjevo, samo su neki od uspeha koje smo postigli poslednjih godina. Sve ovo je u službi ljudi, a naročito dece, koja su nam najvažnija, a to dokazuje i skori početak rada  dva vrtića, koji će moći da prime 500 dece i zaposliće 107 ljudi", kazao je Gojković i dodao:

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Kolubarske.rs)


"Danas, povodom Dana grada Valjeva, okupili smo se ovde da proslavimo uspeh i da čestitamo onima koji  su svojim znanjem i umećem ostavili trag u životima ljudi i u životu Valjeva. U ime građana Valjeva i u svoje ime, čestitam svim dobitnicima nagradu grada Valjeva, koja je priznanje za sve što su uradili za naš grad i koji proslavljaju ime Valjeva u poslovima kojima se bave", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković i svim građanima Valjeva čestitao Dan grada.

 

Dobitnici godišnje nagrade grada Valjeva

 

Godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privreda dobilo je valjevsko preduzeće "Urban tehniks", za poljoprivredu nagrađen je Aleksandar Stanarević, za oblast obrazovanja i vaspitanja nagrada je dodeljena Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" i Ivanki Tomić, profesorki matematike, za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata nagrađena je Sofija Mićević, učenica Valjevske gimnazije i Muzičke škole.

 

Dr Mira Vuković dobitnica je nagrade Valjeva za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo, za oblast urbanizam i arhitektura nagrađen je Projektni biro GPD "Kej", za oblast medicina i briga o zdrvalju nagrađena je dr Rada Subotić.

 

Za oblast socijalna zaštita i humanitarni rad dobitnici nagrade su Svetosavska omladinska zajednica Eparhije valjevske i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog odeljenja MUP-a u Valjevu - Bora Stojanović, Nemanja Maletić, Darko Živčić i Nenad Nenadović. Za oblast humanost nagrađen je profesor dr Milan A. Nedeljković i posthumno Katarina Čočović.

  

Glumci Milica Janevski i Nebojša Milovanović, dobitnici su nagrade za oblast umetnost i kultura, dok je za oblast sport nagrađen Milan Marković, atletičar.

 

Dobitnici specijalne nagrade grada Valjeva za životno delo su Miloš Kovačević, posthumno i za afirmaciju Grada Branko Kovačević.

 

Nije dodeljena nagrada Valjeva za 2023. godinu za tri oblasti: zaštita životne sredine, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja i informisanje i društveno angažovanje.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 43 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 14 sati 53 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara