Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
15.11.2016, 12:27

"Smrt trgovačkog putnika" Gradskog pozorišta

č: | fb:

Gradsko pozorište "Abrašević" izvešće večeras predstavu "Smrt trgovačkog putnika", u režiji Miroslava Trifunovića, koja je sa velikim uspehom premijerno odigrana krajem septembra u okviru ovogodišnjeg Abro festa.

 

Jedan od najznačajnijih pisaca svetske dramaturgije i dobitnik "Pulicerove nagrade" Artur Miler u fokus svoje socijalne drame stavlja vreme opšte recesije. 

Predstava je jezgrovita priča o čoveku i sistemu, ispričana kroz život jedne porodice srednjeg staleža u periodu tranzicije. Sistem vrednosti potrošačkog društva i razvoja tržišta od pojedinca uvek traži više i bolje. Glavni junak, trgovački putnik, u nemogućnosti da dostigne više i bolje, surovu realnost dopunjava iluzijom o uspešnom životu. Iluzija se završava i svestan svog robovskog položaja smrt vidi kao jedini put u slobodu. Ali sloboda ima više lica, a to drugo lice slobode uočava stariji sin trgovačkog putnika i shvata da je iskorak iz sistema potrošačkog društva, zapravo, put u slobodu.

Uglješa Spasojević, Katarina Vićentijević i Miloš Lalović

Uglješa Spasojević, Katarina Vićentijević i Miloš Lalović (Foto: Đorđe Đoković)

U predstavi igraju Branko Antonić,  Katarina Vićentijević, Miloš Lalović, Uglješa Spasojević, Ljubivoje Bube Marković, Goranka Kalember Lučić i Božidar Milić. Kostimograf je Branka Šišinački Obradović, scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić. Predstava će biti odigrana večeras sa početkom u 20.00 časova u Centr za kulturu.

Smrt trgovačkog putnika

Smrt trgovačkog putnika (Foto: Dušan Arsenić)

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 40 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...