Izložba u Ogradnoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
Izložba u Ogradnoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
07.02.2017, 15:18

#samoslikanje-selfie kroz srpsku umetnost

č: | fb:

Izložba "#samoslikanje-Selfie kroz srpsku umetnost", otvorena je u Ogradnoj galeriji u organizaciji Valjevske kulturne mreže i neprofitne organizacije Art distrikt iz Požarevca.

 

U Ogradnoj galeriji do 1. marta biće izloženo 16 dela, reprodukcija nekih od najpoznatijih autoportreta srpskih slikara koji se čuvaju u najznačajnijim muzejskim i privatnim zbirkama u Srbiji.

 

Izložba u Ogradnoj galeriji

Izložba u Ogradnoj galeriji (Foto: Đorđe Đoković)

Kroz posebnu platform savremenih autoportreta – tvoj selfi, posetioci izložbe će moći da učestvuju u kreiranju sopstvenih selfija nastalih tokom ove izložbe.

Svi selfiji koji budu publikovani pod oficijalnim haštagom izložbe #samoslikanje ili budu uploadovani preko web stranice www.artdistrict.rs  biće deo savremene galerije autoportreta, tako da će svi zajedno kreirati i biti deo još jedne digitalne izložbe.

Predavanje Autoportret, selfi ili samoslikanje

Predavanje Autoportret, selfi ili samoslikanje (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre izložbe na predavanju "Autoportret, selfi ili samoslikanje", u Muzeju zavičajnih pisaca, istoričarke umetnosti Ana Samardžić, Jelena Marković i Julija Bašić govorile su o razvoju autoportreta u umetnosti i fenomenu selfija u današnjici.

Aktuelno