Moda šešira (foto: Vesna Todorović)
Moda šešira (foto: Vesna Todorović)
24.02.2017, 11:27

Izlozba "Moda šešira"

č: | fb:

U Narodnom muzeju večaras u u 19 časova biće otvorena izložba "Moda šešira" autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac.

 

Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja modiskog i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje biće obogaćena predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanin sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira "Begej", saopšteno je iz Narodnog muzeja.


Izložba "Moda šešira" rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale.

 

Pored klasične muzejske postavke na kojoj će biti izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi će kroz ambijentalne celine biti predstavljen modiski salon i šeširdžijska radionica.

 

Kako je izložba interaktivna posetioci će imati priliku da probaju pojedine modele šešira. 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 47 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...