Korešpodencija (foto: Zvezdara teatar)
Korešpodencija (foto: Zvezdara teatar)
02.04.2018, 07:53

Korešpodencija "Zvezdara teatra"

č: | fb:

Predstava "Korešpodencija" Zvezdara teatra biće odigrana 11. aprila na sceni Centra za kulturu, a karte su od danas u prodaji.

 

Predstavu, po tekstu Borislava Pekića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, režirao je Gorčin Stojanović, a igraju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

 

"Korešpodencija" je premijerno izvedena 1980. godine na sceni Ateljea 212. Igrana je 22 godine, a igrali su Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ruža Sokić...

 

"Posle oko tri stotine izvođenja u Ateljeu 212, sa najboljim srpskim glumcima, Zvezdara teatar i reditelj Gorčin Stojanović revitalizuju ovu predstavu, sa novom podelom, jasno, i sa željom da pokažu “cirkus istorije” kroz nju. U tom smislu, Stojanović (kao scenograf predstave) je aktere smestio u teatralizovan prostor, koji, umesto “pozorište u pozorištu”, izgleda kao da simbolizuje “cirkus u pozorištu”. Ipak, “Korešpo(n)dencija” nije bila svedena na cirkuski šou, zato što se, po scenografiji, događa u istorijskom cirkusu. Gorčin Stojanović je uspešno i sasvim ozbiljno proveo kako epistolarne likove, tako i gledaoce, kroz previranja porodice Njegovan, kroz revoluciju Lajoša Košuta i njen uticaj na evropska, pa i naša zbivanja...", zabeležila je Dragana Bošković, Večernje novosti.

 

Karte za predstavu "Korešpodencija" Zvezdara teatra, koja u Valjevu gostuje 11. aprila, u prodaji su od 2. do 5. i od 9. do 11. aprila. Radno vreme blagajne Centra za kulturu je od 9 do 11 i od 17 do 20 časova.

Aktuelno