Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2018, 07:01

Prijemni ispit za upis u muzičku školu

č: | fb:

U Muzičkoj školi "Živorad Grbić" danas se održava prijemni ispit za upis u prvi razred osnovne muzičke škole sa početkom u 18 časova.  Prijemni ispiti za upis u ovu školu već su organizovani 29. maja i 5. juna.

 

Ove godine valjevska muzička škola otvara svoja vrata za decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice u kojoj bi izdvojeno odeljenje MŠ "Živorad Grbić" počelo sa radom od 1. septembra.

 

Zainteresovani mališani, koji imaju devet godina, mogu se opredeliti za šestogodišnje školovanje na instrumentima: klavir, violina, violončelo, harmonika, gitara, flauta. Oni koji trenutno imaju 11 godina mogu izabrati klarinet, trubu i saksofon, instrumente koji se uče kroz program četvorogodišnjeg muzičkog obrazovanja, a mladići i devojke sa navršenih 14 godina mogu upisati solo pevanje ili srpsko tradicionalno pevanje koje traje dve godine u osnovnom muzičkom školovanju.

 

Informacije vezane za prijemni ispit u osnovnu muzičku školu zainteresovani mogu naći na sajtu škole  www.muzika.edu.rs

 

Direktor škole mr Suzana Radovanović Perić kaže da promocija muzičke škole praktično traje tokom cele školske godine i vrlo je vidljiva kroz brojne koncerte i festivale, nastupe učenika na svim gradskim manifestacijama kao i kroz veoma intenzivnu medijsku promociju uspešnosti učenika muzičkeškole na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

 

"Jasno je da takav rad gradi imidž jedne respektabilne institucije i uvek sa radošću dočekujemo prijemne  ispite za najmlađe jer je upravo to trenutak kada broj zainteresovanih za muzičko obrazovanje odigra i ulogu ogledala kvaliteta cele školske godine. Sigurni smo da će i ove godine interesovanje biti ogromno i iz tog razloga smo odredili tri termina za naše sugrađane, koji žele da upišu muzičku školu", kaže direktor Suzana Radovanović Perić

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 15 sati 4 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 54 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.