Registracija Prijava preko FB
Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
14.12.2018, 12:11

Festival za sve uzraste

č: | fb:

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć u Bioskopu 85 pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM).

 

Naredna tri dana na festivalu, koji se ove godine održava uz slogan "Poraslo dete", biće prikazano preko dvadeset igranih i dokumentarnih filmova, a među njima i retrospektiva filmskih ostvarenja Valjevca Zorana Đorđevića.

 

Na otvaranju filmskog festivala organizator Nađa Mandić je novinarima rekla da je važno da se u Valjevu organizuje što više ovakvih ili sličnih kulturnih događaja.

 

- Važno je zbog toga što su "Valjevski filmski susreti" festival za sve ciljne grupe, idealan događaj i za starije i za mlađe, a naročito za srednjoškolce i studente koji imaju priliku da pogledaju vrhunske filmove, različite i po temama i žanrovima, akoji su premijerno prikazani prošle godine. Pored toga publika će imati priliku i da se druži sa autorima filma, da razgovaraju, postave pitanja – najavila je Mandić.

Nađa Mandić

Nađa Mandić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Kaže da su ponosni na ovaj festival i raduje to što je večeras, prve večeri, došlo ovoliko ljudi, koji su ovde "ne samo zbog toga što nas podržavaju, nego i zbog toga što su zainteresovani za jedan ovakav filmski festival".

 

Novinari su primetili da je organizacija "Valjevskih filmskih susreta" ozbiljan posao, koji zahteva puno znanja, vremena, dobrih poznanstava, pa i veza, jer nije lako stupiti u kontakt sa autorima, distributerima i obezbediti vrhunske filmove. Takođe, novinari primećuju da pojedini organizuju "smešne kulturne događaje", koji traju jedan dan, a u kojima učestvuje nekoliko ljudi, za mnogo veće pare koje dobijaju iz budžeta, otuda pitanje koliko je bilo teško organizovati ovakav festival?

 

- Organizovanje filmskog festivala nije igra, to je dugotrajan proces u koji se ulaže dosta vremena, rada i truda kako bi dobili dobar festival, poput ovogodišnjeg, koji će, sigurna sam zadovoljiti potrebe valjevske publike – rekla je Nađa Mandić.

 

Valjevski filmski susreti

Valjevski filmski susreti (Foto: Đorđe Đoković)

Drugog dana "Valjevskih filmskih susreta" od 18 časova u Bioskopu 85 publika će imati priliku da pogleda dokumentarni film "Kada dođu svinje" Biljane Tuturov, a od 21 čas "Teret" Ognjena Glavonića. Nakon projekcije filma, publika će od 22.30 moći da uživa u zvucima "NF" benda u klubu "Abraš".

 

Aktuelno

Krušik (foto: Đorđe Đoković)
U vojnoj fabrici Pre 7 sati 40 minuta

Dve radnice Krušika lakše povređene

U pogonu preduzeća Krušik u Valjevu, juče oko 19.30 došlo je do rasprskavanja alata za kompletiranje kapisle usled čega su dve radnice zadobile lakše telesne povrede, saopšteno je iz valjevske...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Još jedna donacija za Valjevsku bolnicu Pre 1 dan 3 sati

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

Valjevska kompanija "Vega" sa 1,7 miliona dinara finansirala je nabavku uređaja fleksibilni cistoskop za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo. Uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom...  · 2 komentara