Sednica Privremenog veća (foto: Aleksandar Kovačević)
Sednica Privremenog veća (foto: Aleksandar Kovačević)
04.11.2014, 14:35

Mionički budžet manji za 34,8 miliona

č: | fb:

Drugim rebalansom budžet Mioničke opštine za 2014. smanjen je za 34,8 miliona i sada iznosi 428,7 miliona dinara, objavljeno je na sajtu te opštine. Odluku je donelo Privremeno veće, koje je imenovala Vlada Srbije posle raspuštanja SO Mionica, koja nije mogla da se sastane više od tri meseca.

Razlog za rebalans bio je manjak sredstava u odnosu na planirana, pa su smanjena ulaganja u tzv. kapitalne projekte. Takođe, finansiranje Opštinske direkcije za izgradnju i Ustanove za fizičku kulturu uvedeno je u legalne tokove na osnovu nalaza DRI, koja je dosadašnji način finansiranja ocenila nezakonitim.

Volonterski sekretar Privremenog veća je Goran Rangelov, načelnik Opštinske uprave, pa je Branko Lalović, doskorašnji sekretar SO Mionica ostao bez posla. On će platu primati još tri meseca. Smenjena je i Darinka Kandić, direktorka Direkcije, a na to mesto postavljen je Slobodan Kovačević, bivši predsednik SO Mionica.

Formirana su i radna tela za utvrđivanje stanja u javnim preduzećima i ustanovama, koji se finansiraju iz bzdžeta, a naglasak je na smanjenju troškova i maksimalnoj štednji.

Aktuelno