Mionica pred izbore (foto: Kolubarske.rs)
Mionica pred izbore (foto: Kolubarske.rs)
15.12.2014, 12:26

U Mionici glasa 11.981 građanin

č: | fb:

Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, 28. decembra, pravo glasa moći će da iskoristi 11.981 punoletni građanin, stoji u rešenju koje je donelo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije, a potpisala ministarka Kori Udovički. Birački spisak zaključen je 12. decembra u ponoć.

Najviše građana može da glasa na biračkom mestu Mionica 2 – 746, potom na biračkom mestu Mionica 4 – 712, pa na biračkim mestima Mionica 1 – 670, Mionica 3 - 606 i u OŠ u selu Popadić 593.  Najmanje ih je u Golpcu 89, Gunjici 95,  Bukovcu 135, OŠ Donja Toplica 138, Todorin Dolu 146 i Selu Mionici (SRC Lepenica) 152 birača.

Građani Mioničke opštine 28. decembra, po proporcionalnom sistemu, glasaju za 39 odbornika u Skupštini opštine na 38 biračkih mesta, odlučila je Opštinska izborna komisija sa predsednikom Milojem R. Stankovićem (SNS) na čelu. Po dva biračka mesta imaju varoš Mionica, Selo Mionica i selo Osečenica.

Na izborima učestvuju tri liste. Prvi na listi SNS-NS-SDPS-SPO-DSS je inženjer Boban Janković (SNS), koji je i kandidat za novog predsednika Opštine.

Listu SPS-JS predvodi službenik Dragan Gavrilović (SPS), a Ivan Milinović (SPS), veterinar iz Sankovića, je predsednički kandidat.  Listu DS-a predvodi inženjer Milan Gavrilović Ćićovan, kandidat za predsednika Mioničke opštine.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 8 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.