Registracija Prijava preko FB

Tema: Izbori

 • Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
  Rezultati predsedničkih u odnosu na parlamentarne izbore

  Promene u biračkoj volji

  U odnosu na prošlogodišnje vanredne parlamentarne i lokalne izbore, na ovogodišnjim predsedničkim izborima Valjevci su dali manje glasova vladajućoj koaliciji, naprednjacima i socijalistima, Pokretu "Dosta je bilo" i Srpskoj radikalnoj stranci.

 • Asfaltirani seoski put (foto: Đorđe Đoković)
  Pobeda ili nameštaljka

  Kome su i zbog čega važni izbori u mesnim zajednicama?

  Izbori za skupštine mesnih zajednica nisu stranački izbori, ali većina kandidata jesu članovi političkih partija i imaju njihovu podršku, otuda naprednjaci pobedu na nedeljnim izborima u mesnim zajednicama smatraju velikom pobedom SNS. A da li je?

 • Glasanje (foto: Đorđe Đokovic)
  Na izborima za skupštine mesnih zajednica

  Ubedljiva pobeda naprednjaka

  Kandidati SNS-a ubedljivo su pobedili na juče održanim izborima za članove skupština mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva. Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da izbori u mesnim zajednicama imaju težinu s obzirom na to da se radi o neposrednim izborima, tako da birači znaju koga glasaju

 • Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  GIK proglasio konačne rezultate izbora

  Rad biračkih odbora loš, pojedini članovi GIK-a štitili interese partije

  Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je juče konačne rezultate lokalnih izbora u Valjevu od 24. aprila po kojima je koalicija oko SNS osvojila 26 mandata, koalicija oko SPS 18, koalicija oko DS četiri mandata, a Pokret „Dosta je bilo“ tri mandata u Skupštini grada Valjeva.

 • Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
  Nova vlast u Valjevu do kraja maja

  Darko Glišić o koaliciji sa socijalistima

  Zvanični razgovori o koaliciji SNS-a i SPS-a tek predstoje ove nedelje uključujući i razgovore o podeli funkcija, rekao je Darko Glišić. On veruje da će Valjevo novu vlast dobiti do kraja maja, a o kandidatu za gradonačelnika, koji će sigurno biti iz SNS-a, odlučiće stranački organi.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Počeli razgovori

  Naprednjaci i socijalisti u koaliciji u Valjevu?

  Vladajuća koalicija u Valjevu, skoro je izvesno, biće naprednjaci i socijalisti, koja će imati 44 od 51 odborničkog mesta u Skupštini grada. “Valjevu je neophodna politička stabilnost, a nju može da obezbedi jedino koalicija SNS i SPS...

 • Izbori (foto: Đorđe Đoković)
  Upravni sud Srbije odlučio

  Odbijena žalba SRS na rešenje Gradske izborne komisije

  Upravni sud Srbije odbio je žalbu Srpske radikalne stranke (SRS) iz Valjeva na rešenje Gradske izborne komisije (GIK) o odbijanju zahteva za ponavljanjem lokalnih izbora na biračkim mestima broj 1 u MZ Gradac i broj 31 u MZ Krušik (velika sala MZ na Petom puku), objavljeno je na sajtu tog Suda.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Čeka se odluka Upravnog suda

  Još uvek nepoznati rezultati lokalnih izbora u Valjevu

  Lokalni izbori u Valjevu još nisu okončani zbog prigovora Srpske radikalne stranke (SRS) podnetih Upravnom sudu Srbije, saopštila je Gradska izborna komisija (GIK). Kako je navedeno, GIK je 25. aprila doneo rešenje o ponavljanju izbora na dva biračka mesta.

 • Lajkovac
  Postizborne koalicije

  Vlast u Lajkovcu bez SNS-a?

  Gubitak jednog mandata SNS nakon ponovljenih izbora na biračkom mestu u Lajkovcu otvorila je mogućnost da ta stranka i koalicija oko nje okupljena sa 17 od 35 mandata ostanu u opoziciji. Naime, prema nekim najavama, većinu od 18 mandata imali bi SPS-JS, DS, DSS-Dveri i SRS.

 • Lajkovac
  Nakon ponovljenih izbora u Lajkovcu

  Naprednjaci izgubili većinu, SRS prešao cenzus

  Srpska napredna stranka (SNS) izgubila je većinu u lokalnom parlamentu, dok je Srpska radikalna stranka (SRS) prešla cenzus, nakon ponovljenih izbora u Lajkovcu. Prema podacima Opštinske izborne komisije, posle ponovljanja izbora na biračkom mestu br. 1 u Lajkovcu SRS, koja je bila ispod cenzusa, dobila je dva odbornička mandata