Ljig (foto: Vlada Ivanović)
Ljig (foto: Vlada Ivanović)
20.12.2023, 07:52

Opozicija osvojila najviše glasova u Ljigu

č: | fb:

Opozicija, koju čine "Ljig protiv nasilja", dve grupe građana – "Domaćinski odjek" i "Zajedno i odlučno za Ljig", kao i "Zavetnici", osvojila je najveći broj glasova na lokalnim izborima u Ljigu, održanim 17. decembra.

 

"Ljig protiv nasilja" osvojio je 22,06 odsto glasova, "Domaćinski odjek" 17,68 odsto, "Zajedno i odlučno za Ljig" 8,43 i "Zavetnici" 3,14 odsto glasova, što ukupno čini 51,31 odsto glasova.

 

Lista "Aleksandar Vučić – Ljig ne sme da stane" osvojila je 36,37 odsto glasova, a "Ivica Dačić – premijer Srbije" 8,88 odsto glasova, što je ukupno 45,25 odsto glasova.

 

U mandatima to znači da je SNS osvojio 9, SPS 2, Domaćinski odjek 4, Zajedno i odlučno za Ljig 2, Ljig protiv nasilja 5 i Zavetnici 1. Skupština opštinr Ljig broji 23 odbornika, te je odnos 12 prema 11 za opoziciju.

 

Kako N1 saznaje u redovima opozicije u Ljigu, već su krenuli pritisci na jednu grupu građana od strane SNS, a druga je odbila da uopšte razgovara o koaliciji sa njima. Uprkos brojnim pretnjama, čeka se dogovor opozicije o postizbornoj koaliciji, što bi značilo da će oni preuzeti vlast u Ljigu, piše N1.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 20 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...