Radovi na Razbojištu (foto: www.mionica.rs)
Radovi na Razbojištu (foto: www.mionica.rs)
22.10.2015, 08:56

Uskoro voda i u bezvodnim selima

č: | fb:

U Mioničkoj opštini u toku je akcija na širenju vodovodne mreže kako bi voda za piće stigla do pojedinih bezvodnih sela, objavljeno je na sajtu te Opštine.

U Vrtiglavu se postavlja 680 metara cevi kako bi trajno bio rešen problem vodosnabdevanja. U Selu Mionica radi se na postavljanju 400 metara cevi čime će rešen problem vode za piće u 20 domaćinstava. Zamena cevi završena je u selima Krčmar, Mratišić i Prijezdić, a vodu će dobiti i Ključ, kao i deo Banje Vrujci.

U Popadiću se, na Razbojištu, gradi rezervoar zapremine 500 kubika pitke vode, vrednost radova je 22 miliona dinara a rok za okončanje radova, koje izvodi užičko Jedinstvo je 120 dana. Vodu će dobiti nekoliko sela, kao i Banja Vrujci.

Na Razbojištu trenutno postoje tri rezervoara od po 100 kubika vode – jedan je za Vrujce, drugi za sela Komanice i Dučić, a treći za sela Maljević i Vrtiglav. Novi i postojeći rezervoari biće povezani jedinstvenim sistemom automatike čime će biti obezbeđena automatska preraspodela viška vode i kontrola njene ispravnosti u hlorinatorskoj stanici.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 43 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...