Mini utovarivač i skip (foto: Dragana Nedeljković)
Mini utovarivač i skip (foto: Dragana Nedeljković)
30.05.2017, 13:38

Ubski komunalci nabavili "bobket"

č: | fb:

Ubsko Komunalno javno preduzeće "Đunis" je u roku od mesec dana iz sopstvenih sredstava nabavilo dve radne mašine renomiranog proizvođača "Katepilar", ukupne vrednosti 104.000 evra. Nakon bagera, stigao je i mini utovarivač "bobket", za koji je kupljen i dodatni priključak – rovokopačka ruka, što je zajedno koštalo 47.000 evra. 

 

Ovo višenamensko vozilo prevashodno će služiti za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže i čišćenje trotoara i drugih manjih površina od snega, a može se koristiti i na drugim poslovima. Direktor KJP "Đunis" Saša Milićević ističe da će sa novom građevinskom mašinom unaprediti svoje usluge na brži i efikasniji način, kao i da je do kraja godine planirana kupovina još dva priključka za "bobket".

 

Saša Milićević

Saša Milićević (Foto: Dragana Nedeljković)

- Polako, ali sigurno težimo da ispunimo sve svoje zadatke, koje smo postavili pred nas ovogodišnjim planom, a to se, pre svega, odnosi na podmlađivanje našeg voznog parka i ulaganje u opremu i mehanizaciju. Pre mesec dana kupili smo kombinovanu radnu mašinu, u narodu popularno nazvanu "skip", čija je vrednost 57.000 evra bez PDV-a, a sada i mini utovarivač, sa kojim možemo izvoditi razne radove, pogotovo na manjoj površini neke lokacije gde je potrebno manervisati. Sa "bobketom" smo to rešili, tako da će sa ove dve nove mašine nama dosta biti olakšan posao, pa ćemo svoje obaveze i zadatke izvršavati na vreme i efikasnije. Predsednik opštine Ub Darko Glišić svojom podrškom nam je omogućio da skupimo sredstva za ovu investiciju, kao i za prethodnu, na čemu smo mu veoma zahvalni -  rekao je Milićević, podsećajući da je nedavno nabavljena radna i HTZ oprema za sve radnike.

Glišić u novom utovarivaču

Glišić u novom utovarivaču (Foto: Milovan Milovanović)

Namera lokalne samouprave je da od KJP "Đunis" napravi društvenu firmu sa kapacitetom, koja će sopstvenim sredstvima moći da se i dalje oprema i bude konkurentna na tržištu, istakao je prvi čovek opštine Darko Glišić.

- Do kraja godine predviđena je i kupovina jednog kamiona smećara za naše komunalno preduzeće, nakon čega će ono biti na čvrstim nogama, sve manje na teretu opštine, a sve više sposobno da samo finansira nabavku i drugih potrebnih mašina i njihovo održavanje i tako uđe u trku da i na tržištu može da dobija poslove -  rekao je Glišić o budućim planovima vezanim za KJP "Đunis".

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...