Gradski park, Ub (foto: Đorđe Đoković)
Gradski park, Ub (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2014, 09:54

Zbog poplava skromnija letnja manifestacija

č: | fb:

Koncertom Dženana Lončarevića na Gradskom trgu, večeras počinju 16. po redu „Ubske večeri”, tradicionalna letnja kulturno-zabavna manifestacija pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i u organizaciji Ustanove za kulturu i sport. Letnji festival traje do 26. jula,  a zatvaranje će biti u znaku drugogLittle beer fest”-a i nastupa Prljavog Inspektora Blaže i Kljunova. Sem ova dva koncerta, izložbe slika Lajkovčanina Dragana Gagca Jovanovića i pozorišne predstave za decu „Paja i Pera Klovn, u realizaciji ostalih programa  organizator se oslonio na „domaće snage”, jer je budžet ovogodišnje manifestacije najmanji od njenog osnivanja i iznosi oko 300.000 dinara.  

- Za 16. „Ubske večeribilo je predviđeno 1,7 miliona dinara, ali smo najveći deo para morali da preusmerimo za neke druge namene, s obzirom na to da su majske poplave potpuno izmenile listu prioriteta. U takvoj situaciji, gledali smo da programi budu ili jeftini ili besplatni, pa smo se oslonili na ubske kapacitete što se tiče izvođača objašnjava Radovan Puletić, direktor Ustanove za kulturu i sport.

Pored pomenutih, Ubljani će imati priliku da pogledaju još pet programa.  U okviru muzičkih večeri, na Letnjoj sceni Doma kulture nastupiće Baletski studio „Atena”, KUD „Tamnava” i Gradski orkestar. Ubski glumci podsetiće publiku na svoja najvažnija ostvarenja, kroz retrospektivu predstava Pozorišta „Raša Plaović”, dok će učenici OŠ „Rajko Mihailović” iz Banjana izvesti komad „Veliki rat”, koji je pripremili povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata. 

Aktuelno