Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
04.09.2017, 13:14

Besplatne knjige za Mioničke prvake

č: | fb:

Mionica je na početku školske godine svojim prvacima poklonila besplatne knjige i radne sveske. Odluka o besplatnim udžbenicima za decu koja su prvi put sela u školske klupe je doneta na predlog predsednika mioničke opštine Bobana Jankovića. 

 

- Na ovaj način smo izašli u susret roditeljima prvaka, kojima je nabavka knjiga za školu velika stavka u budžetu. Pored nabavke udžbenika za prvake, što će postati praksa, mi već obezbeđujemo besplatan prevoz učenika, besplatan ulaz na bazene i nagradna putovanja za odlikaše - rekao je predsednik Opštine Boban  Janković.

 

On je besplatne knjige uručio đacima prvacima, koje je posetio povodom početka nove školske godine.

 

"Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima želim puno uspeha u novoj školskoj godini. Da vam školski dani budu lepi, praćeni srećom, uspesima i napretkom, da se radujete novim znanjima. Posebne čestitke upućujem đacima prvacima sa željom da im školovanje bude prožeto vrednim učenjem, marljivim radom i iskrenim i pravim prijateljstvima", poručio je predsednik Janković. 

 

Na području mioničke opštine ove godine u školske klupe je selo 126 đaka prvaka. U osnovne i srednje škole na teritoriji Mionice upisano je 1.154  učenika, od čega u osnovne škole "Milan Rakić" u Mionici i "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću u matičnim ustanovama i izdvojenim odeljenjima ima 1.020 učenika, dok je na trogodišnjim i četvorogodišnjim obrazovnim profilima u Srednjoj školi Mionica upisano 134 učenika.

Aktuelno