Sednica SO Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Sednica SO Ub (foto: Dragana Nedeljković)
15.09.2017, 15:08

Ubljani usvojili drugi rebalans

č: | fb:

Na današnjoj trećoj  sednici Skupštine opštine Ub jednoglasno je usvojen drugi  rebalans budžeta za tekuću godinu, kojim su budžetski prihodi uvećani za 34.765.000 miliona dinara. Sopstveni prihodi umanjeni su za 2.445.496 dinara, tako da nakon rebalansa iznosi blizu 911 miliona dinara.

 

Do povećanja je, prevashodno, došlo zbog 30 miliona dinara kapitalnih transfera od Elektroprivrede Srbije, kao i usled povećanih prihoda u iznosu od sedam miliona dinara od prodaje nepokretnosti. Sa druge strane, prihodi od zakupnine za građevinsko zemljište umanjeni za 2,2 miliona dinara prema ostvarenju.

 

Obrazlažući odluku o drugom rebalansu budžeta, predsednik opštine Ub Darko Glišić je rekao da je 30 miliona dinara od EPS-a dobijeno po osnovu Sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa povodom otvaranja kopa "Radljevo".

 

-Sa tim novcem konačno ćemo izgraditi ulicu Tamnavski partizani na Ubu i asfaltirati nekoliko seoskih pravaca. Naravno, ovu priliku smo iskoristili za korekciju na nekoliko pozicija, a ključne su za utrošenu električnu energiju i za prevoz učenika. Rashodnu stranu potrošili smo, pre svega, na struju za koju se dug bio nagomilao zbog ulične rasvete koje ima i gde je treba i gde je ne treba. U nekim selima i do 20 nelegalnih priključaka morali smo da isključujemo, odnosno bilo je ljudi koji su krali struju, kačili se na javnu rasvetu i onda to razvodili po dvorištu. To se tolerisalo, ali više neće. Kada ovim budžetom usvojimo prostor da možemo to da platimo, a novca imamo, do kraja septembra nećemo dugovati ni jedan dinar za struju. Isti slučaj je sa prevozom učenika. Tu smo poziciju takođe utrošli, jer se nismo nadali ovolikim prihodima. Ostali smo dužni za pola maja i pola juna, što ćemo odmah da platimo nakon usvaja ovog budžeta, i onda bi završili i sa dugovanjima za prevoz učenika - naveo je Glišić.

 

Odbornike je upoznao i sa realizacijom budžeta od 1. januara do 15. septembra, koja je gotovo stoprocentna.  

 

- Na današnji dan, onoliko koliko smo predvideli da prihodujemo, mi smo prihodovali, čak je u nekim momentima to bilo i malo više. Realizacija za prvih osam meseci je 64 posto, a 66 je sto posto, odnosno za dve trećine godine dve trćine budžeta. To je, približno, 550 miliona prihodovanih, tako da ćemo na kraju septembra imati prihoda kao za celu prošlu godinu -  istakao je Darko Glišić.

 

Drugi rebalans budžeta usvojena je glasovima svih 38 prisutnih odbornika, koji nisu imali ni jednu primedbu na predloženu odluku, niti je o ovoj tački dnevnog reda vođena rasprava.

 

Prvim rebalansom budžeta, koji je usvojen na junskoj sednici lokalnog parlamenta, opštinska kasa je uvećana za 176.500.000 dinara. 

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 26 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...