SNS predaje listu
SNS predaje listu
17.11.2017, 07:59

SNS prva predala izbornu listu

č: | fb:

Opštinski odbor Srpske napredne stranke predao je Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu za vanredne lokalne izbore koji će se održati 24. decembra u Mionici.

 

Lista "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka" će biti prva na glasačkom listiću, a kandidat za predsednika opštine je Boban Janković, nekadašnji predsednik opštine Mionica i trenutni predsednik Privremenog organa. Na listi koju je podržalo ukupno 500 građana, nalazi se 39 kandidata za odbornike Skupštine opštine Mionica.

 

- Ovi izbori su jako važni za Mionicu, jer građani odlučuju kako će živeti u budućnosti. Oni imaju dve mogućnosti, da izaberu modernu Mionicu ili da je vrate u prošlost kada su vladali oni koji su je degradirali i doveli do ivice bankrota. Verujemo u bolju budućnost i napredak Mionice. Cilj nam je da od Mionice napravimo mesto povoljno za investitore, da smanjimo nezaposlenosi, osnažimo stanovništvo i ostvarimo privredni rast, kako bi Mionica bila u rangu sa razvijenim opštinama - rekao je Janković.

 

Predaji liste prisustvovao je i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, inače predsednik susedne opštine Ub.

SNS predaje listu

SNS predaje listu

Boban Janković je nedavno podneo ostavku na mesto predsednika Opštine iako je SNS u lokalnom parlamentu imao ubedljivu većinu od 24 odbornika. Ostavku je obrazložio neophodnošću da Mionička opština ima političku stabilnost kako bi i u naredne četiri godine bili nastavljeni započeti projekti na izgradnji infrastrukturnih objekata, ustanova kulture i sporta i opremanje škola i vrtića.
 
 
Ostavku je podneo nepune tri godine posle vanrednih izbora u decembru 2014, koje su obeležili incidenti u kojima su nepoznati ljudi fizički napali predsedničkog kandidata DS i aktiviste SPS. Ti incidenti ni do danas nisu procesuirani.
 
 
Prema saznanjima Kolubarskih.rs očekuje se da će na izborima učestvovati i Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS). Neizvesno je učešće Nove Srbije (NS), koja je na vlasti u Mionici bila dva mandata posle pobede na izborima 2004. i 2008, a njeni odbornici u nedavnom raspuštenoj lokalnoj skupštini prešli su u redove naprednjaka. Nezvanično, najavljeno je učešće srpskih radikala (SRS) i jedne grupe građana.
 
 
Biračko telo u Mionici trenutno broji oko 11.500 punoletnih građana sa pravom glasa, a bira se 39 odbornika.
 

Aktuelno