Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
20.05.2014, 14:42

U Ubu se situacija normalizuje

č: | fb:

Sve osnovne i srednje škole u Ubu od sutra počinju sa radom, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Ub. Saobraćajno preduzeća Strela Ub od sutra uspostavlja saobraćaj na svim lokalnim linijama. Iz Štaba obaveštavaju građane da je voda iz gradskog vodovoda isključivo za tehnički upotrebu.

U opštini Ub je zbrinuto preko stotinu evakuisanih iz Obrenovca. Prihvatni centar je Hala sportova gde je smešteno 45-oro evakuisanih, dok su ostali smešteni u domaćinstvima. Tokom prošle noći je evakuisano 30-oro meštana Liso polja, koji su smešteni u osnovnu školu u selu Brgule gde će se i dalje vršiti prijem.

Branislav Sarić, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, je na konferenciji za novinare rekao da je nastavljeno uklanjanje leševa uginule stoke u kritičnim poručjima Crvenoj Jabuci, Sovljaku i Liso polju. Zbog zaštite zdravlja i sprečavanja širenja zaraze Štab je uputio naredbu da građani prikupe sve leševe životinja i dovezu do gradskog puta gde će ih preuzeti i odvesti u kafileriju stručna ekipa sa mehanizacijom. Nakon odvoženja leševa uginulih životinja obavezno obavestiti predsednika Mesne zajednice, saopštava Štab za vanredne situacije opštine Ub.

U Ubu se nastavlja izbacivanje vode iz domaćinstava, a kao prioritetna aktivnost sprovodi se dezinfekcija objekata, koju vrši Zavod za javno zdravlje Valjevo, najpre u obdaništu, školama i objektima od javnog značaja. U opštinu Ub je stiglo dosta humanitarne pomoći, ali i dalje nedostaju sredstva za higijenu i dezinfekciju.

Aktuelno