Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
13.02.2015, 11:46

Valjevci protiv Levskog

č: | fb:

U 22. kolu ABA lige košarkaši Metalca večeras od 18.00 sati, uz TV prenos na Sport klubu kablovske mreže SBB, igraju protiv Levskog u Sofiji. Najtrofejniji klub Bugarske (18 titula državnog prvaka i 15 trofeja u Kup takmičenjima) do sada ima samo jednu pobedu, protiv Mega na početku sezone, ali i dalje igra ambiciozno u želji da obezbedi još koji trijumf. Posle početnih teškoća i „raspada sistema“ uzrokovanih finansijskim problemima, Levski se konsolidovao zahvaljujući angažmanu trenera Konstantina Papazova, koji, izgleda, nije štedeo ni svoj novac kako bi pokazao da Bugari nisu „zalutali“ u regionalno košarkaško takmičenje.

„Levski je sada druga ekipa u poređenju sa onom koja je gostovala u Valjevu. To su pokazali protiv Zadra, kada su kao domaćini vodili sa 16 poena prednosti ali su izgubili, kao i protiv Partizana u beogradskom ’Pioniru’, gde su pred 6.500 gledalaca naterali crno-bele da se namuče kako bi uknjižili unapred uknjižene bodove“, rekao je Kolubarskim.rs trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić.

On smatra da će Metalac večeras morati da igra agresivno svih 40 minuta, uz stalni „pritisak na loptu“, ukoliko želi, a želi, pobedu pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji se od 19. februara igra u niškom „Čairu“.

Levski je u međuvremenu napustio najbolji šuter Pavlin Ivanov, bolji od dvojice braće Ivanov, te krilni centar Dimitar Dimitrov, koji je u Valjevu pružio odličnu partiju. Stigla su, međutim, pojačanja, koja predvode iskusni Filip Videnov. (36), nekada igrač Crvene zvezde i bivše reprezettativac Vasil Evtimov (39, 206), kao i američki internacionalci, bekovi Jimmie Hunt i Brandon Heath Zanimljivo je da je za Levski, dok je bilo novca, u prošloj sezoni igrao „plej“ Lajonel Čalmers, nesuđeno pojačanje Metalca..

Metalac će biti slabiji za prvog centra Đorđa Majstorovića, koji ima upalu pluća, dok se Bojan Raduović (212 cm) tek oporavio i pitanje je koliko će moći da pomogne. Pojačanje Slavko Vraneš (32, 230) još nije registrovan tako da u Bugarsku nije ni putovao. Vraneš bi u sastavu mogao da se nađe tek na Kup utakmicama u Nišu. Trener Đokić ne računa na beka šutera Bojana Bakića (32), u prošloj sezoni kapitena ekipe, koji se oporavio posle teške povrede kolena ali se ne uklapa u sistem igre i kompoziciju tima.

U ABA ligi, Metalac do sada ima skor 10/11, što je pre početka prvenstva malo ko očekivao. Do kraja ligaškog dela Jadranske lige valjevski košarkaši dočekuju Cibonu i Megu, a gostuju Crvenoj zvezdi i Zadru. Potom će igrati Superligu Srbije sa ambicijom da „napadnu“ treće mesto, iza Zvezde i Partizana, a pre Mege, kako bi izbegli plaćanje 150.000 evra za „vajld kard“ ukoliko Srbija sačuva četiri mesta u ABA ligi, što bi bilo realno s obzirom na dosadašnji koeficijenat pobeda u poređenju srpskih sa klubovima iz ostalih republika ex YU, pre svega onih iz Hrvatske.

 

 

Aktuelno