Dunđerski u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
Dunđerski u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
17.02.2015, 16:21

Vraneš registrovan, Dunđerski prekobrojan

č: | fb:

U Nišu u četvrtak počinje finalni turnir za „Kup Radivoja Koraća“ u košarci na kojem Crvena zvezda brani trofej, a učestvuju i Partitan, Mega, Metalac, FMP, Vojvodina, domaćin Konstantin i Vršac. U četvrtfinalu, Metalac igra protiv Vršca, a još se sastaju: Crvena zvezda-Konstantin, Partizan-Vojvodina (pobednici će igrati u jednom polufinalu), te FMP-Mega (pobednik u drugom polufinalu čeka boljeg iz meča Metalac-Vršac).

U Metalcu nisu smatrali da bi se javnosti trebalo obratiti pres konferencijom, tako je, vele, odlučio trener Vladimir Đokić. Ekipa sutra putuje u Niš, u sastavu će biti centar Slavko Vraneš, koji je, kako kažu u Metalčevoj kancelariji, registrovan za ABA ligu. On će pokušati da nadomesti odsustvo Đorđa Majstorovića, ukoliko se još nije oporavio od zapaljenja pluća.

Novost je i to da je Metalac okončao saradnju sa plejom Slobodanom Dunđerskim, što takođe nije prosleđeno svim redakcijama. S obziroma na to da su tu Protić, Otašević i Ljubičić, Dunđerski je bio u drugom planu, tim pre što su kao moguća pojačanja najavljivani američki internacionalci Čalmers, odnosno Florens (od čijih dolazaka, po svemu sudeći, neće bitio ništa).

Mega - Metalac

Mega - Metalac (Foto: www.abaliga.com)

Metalac, teorijski gledano, ima priliku da se prvi put nađe u finalu važnog takmičenja ukoliko pobedi Vršac i Megu (ili FMP), što nije neizvodljivo. Treba, međutim, biti oprezan jer ni Vrščani nisu za potcenjivanje. Ovo tim pre što u Vršcu igraju Tomašević, Tanasković i Balmazović, koji su ranije nosili dres valjevskog kluba, a Tomašević je bio i kapiten. Ne bi bilo iznenađenje ni da se među Vrščanima nađe i Bojan Bakić, nekada igrač Hemofarma. Stariji Bakić nije interesantan treneru Đokiću, pa je „uzeo papire“ ali se „ne zna gde je otišao“.

Mogući protivnik u poluifinalu, Mega ili FMP, još su ozbiljniji protivnici. U nedostatku informacija „iz prve ruke“ (jer se ni klupski sajt ne bavi onim čime bi morao da se bavi), podsetićemo da je trener Đokić, na pres konferenciji posle žreba za „Koraćev kup“, rekao kako Metalac ima ambicije da stigne i do finala ukoliko to bude moguće. „Nikome ne pretimo, ambicija imamo“, kazao je Đokić.

Ako pamćenje ne vara, Metalac je jednom u SFRJ, igrajući šest sezona u Prvoj saveznoj ligi, stigao i do polufinala Kupa. Docnije, ovovremene ekipe ispadale su posle prve utakmice iako su uvek putovale sa ambicijom da osvoje i „Žućkovu levicu“.

Kada je o klupskom sajtu reč, on je poligon za igrarije pojedinih „multimedijalnih umetnika“, koji svoju usluge, ne štedeći se, po sličnom receptu, svesrdno daju i drugima (ORK Metalcu, recimo). To je valjda jedini sajt na kojem nema bitnih novosti iz klupskog života, na kojem se ne oglašavaju klupski zvaničnici (makar to bio i portparol) nego se kopiraju tekstovi sa pojedinih gradskih sajtova ili tekstovi dopisnika pojedinih beogradskih novina! O tome kako se, i na koji način, dolazi do fotografija, kod živih klupskih fotografa da i ne govorimo.

Najavljeno je kako će na Metalčevom sajtu, iz Niša u večernjim satima, biti sumirani događaji tokom toga dana. Hvala na pažnji, snalazićemo se kao i do sada ukoliko ne obezbedimo svog izveštača. Uostalom, postoje u Nišu i RTV stanice, Narodne novine, Južne vesti...

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 52 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...