Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2016, 19:25

Metalac nadigrao Nišlije

č: | fb:

Metalac je večeras nadigrao Nišlije i zabeležio ubedljivu pobedu 101:68 (36:22, 18:16, 21:21, 26:9) u lepoj atmosferi, u 2. kolu KLS i debiju pred svojom publikom. Postava sa dva Đukanovića, Đukanom i Branom, Vasićem, Šarencem i Dujkovićem, koja je sticajem okolnosti iznela sama startnu utakmicu sa Dinamikom u Beogradu, imala je sjajan počletak.

 

Prodor Vasića

Prodor Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Brano Đukanović u šutu za tri poena

Brano Đukanović u šutu za tri poena (Foto: Đorđe Đoković)

Brza igra sa dosta uspešnih šuteva u napadu i agresivna odbrana doneli su veliku prednost, koju Konstantin nije mogao da stigne, a razlika je iznosila i preko 20 poena. B. Đukanović je trojke šutirao 6/7, Vasić odlično razigravao ekipu, Đ. Đukanović agresivan i prodoran, a Šarenac i Dujkoivić su dominirali pod obručima.

 

Đukanović i Poček

Đukanović i Poček (Foto: Đorđe Đoković)

Uvođenje novajlija, koji se još nisu uigrali – Hukića, Ostojića i Jovanovića dovelo je do pada ritma i donosi povratak Nišlija u život. Tada je seriju poena ispod koša postigao Janković, a u poslednjoj četvrtini opet je visok ritam definitivno slomio goste u čijim redovima su nešto značili iskusni Bogavac i mladi igrači Anđelković i Stojanović.

Đukan Đukanović u prodoru

Đukan Đukanović u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 

Janković u prodoru

Janković u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

Sama završnica nije odavno viđena u Valjevu. Trener Poček je na parket poslao dečake Milutinovića i Bogdanovića, a poslednji koš za Metalac "trojkom" je postigao Nikola Milutinović i upisao "stotku" na semaforu! Aplauz zadovoljne publike, koja je okačila i transparent dobrodošlice kući kapitena Đ. Đukanovića, to je najbolje potvrdio. Poseta od oko 600 gledalaca, uprkos TV prenosu, bila je pristojna, bezmalo veća nego tokom čitave prošle sezone u ABA ligi, a momci su se odužili željom, htenjem i borbenošću.

 

Natpis na tribini

Natpis na tribini (Foto: Đorđe Đoković)

U ime ekipe na pres konfrenciji, gledaocima i medijima na podršci u teškim danima za klub i igrače, zahvalio je Brano Đukanović. Poček je upozorio da se, uz svo zadovoljstvo ne sme poleteti, te da treba još mnogo rada kako bi se ostvario osnovni plan – opstanak u KLS.

Trener gostiju Peca Jaćimović izrazio je čuđenje otkud zabrinutost za eventualnu takmičarsku sudbinu Metalca. Čovek nije znao da je klub bio pred gašenjem, a ni njemu neće biti lako da ovu ekipu Konstantina održi u KLS.

 

Metalac: Radivojević 8, Janković 17, Šarenac 4, Đ. Đukanović 16, B. Đukanović 27, Vasić 13, Milutinović 3, Dujković 4, Bogdanović, Ostojić 5, Hukić 4.

 

U 3. kolu, narednog vikenda, Metalac je gost Borca u Čačku, jednog od favorita za najviši plasman.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 49 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...