Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
16.10.2016, 14:10

Pobede Ljižana i Valjevaca

č: | fb:

Na startu nove sezone pobede su zabeležili Ljižani i Valjevci – Spartak protiv Partizana, a VA 014 u susretu sa Smederevcima, sa po 3:1.

 

Podmlađeni Ljižani, bez doskorašnjih nosilaca igre Perića i Dojčilovića, sa ekipom u kojoj je najstariji libero Janković, ljiški zet, a najmlađi dizač "dvometraš" Đorđević, bili su bolji od crno belih izgubivši samo prvi set sa 23:25. Docnije iznenađenja nije bilo, a ton igri davali su efikasni Jovanović i Glavinić. Rad sa mladima počeo je da se isplaćuje – Spartak je prethodnih sezona dominirao na republičkim prvenstvima za pionire, kadete i juniore, kao i odbojkaškim smotrama osnovaca i srednjoškolaca.

 

Spartak je i ove godine učestvovao u Balkanskom kupu, u Bijeljini je osvojeno drugo mesto (najbolji je bio turski Galatasaraj), uz podsećanje da se u prošloj sezoni stiglo do finala Kupa izazivača Evrope.

 

U Prvoj ligi za muškarce VA 014 savladao je Smederevce sa 3.1 (29:27, 25:19, 19:25, 25:20), ekipu od koje je nedavno poražen u Kupu Srbije. U meču koji je trajao 105 minuta, pred oko 200 gledalaca, u prijatnoj atmosferi u Studentovoj dvorani, prvi set je dobijen na razliku posle velike borbe, a posle trećeg gosti su zapretili da uzmu bar bod, što im ipak nije pošlo za rukom.

 

Domaći su igrali bez kapitena Ražnatovića, bivšeg crnogorskog reprezentativca, koji na početku svake sezone ima problema sa licenciranjem, te Rakića (otišao u Sloveniju) i Nenadića (prešao u Ribnicu).

 

Iz Kraljeva je došao Adamović, iz Iniđije mladi Lalić (ponikao u novosadskoj Vojvodini), a iz ljiškog Spartaka je stigao Vešović. Novi je i predsednik kluba Ivan Jakovljević, bivši igrač i kapiten, potom sportski direktor, kao i sponzor – Gorenje.

 

Valjevski odbojkaši planiraju da budu u sredini ili pri vrhu tabele, a da, eventualno, u sezoni 2017/18. pokušaju plasman u Superligu Srbije sa trenerom Mirkom Ristovićem.

 

U 2. kolu, VA 014 igra sa Spartakom u Subotici.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 15 sati 46 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 18 sati 35 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.