Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Time out Metalca (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2016, 19:34

Pobeda Metalca u Čačku!

č: | fb:

Metalac je večeras "pregazio" Moravu i pobedio Borac u Čačku sa 70:65 (16:21, 27:16, 14:18, 13:10) i osvojio važne bodove u 3. kolu KLS u šta je malo ko verovao. Jer, tradicionalni rival je, ne tako davno, umeo na svom terenu da ponizi Valjevce sa mnogo zvučnijim imenima i ostavi ih na samo 44 ubačena koša. Što bi tada rekao doajen čačanskog novinarstva Aco Stefanović Puš (1931), nekada i sam trener Borca: "To je Radmilo (Mišović) nekada davao sam (44 poena) bez trojki!"

 

Trener valjevskih košarkaša Mika Poček je na najavnoj pres konferenciji rekao kako bi "sve sem pobede Borca bilo senzacija", ali i napomenuo kako "košarku ne igraju imena već volja i želja".

 

Posle utakmice Poček je večeras, u telefonskoj izjavi za Kolubarske.rs, rekao kako je uspeo da igrače uveri u to da se Borac može dobiti, a oni su mu poverovali. "Zasluženo smo dobili, imali smo kontrolu rezultata sve vreme! Ne bih nikoga izdvajao, svi su zaslužni za uspeh", sažeo je utiske Poček.

 

Borac se izgleda uljuljkao boljim početkom i vođstvom od 21:16 posle prvih deset minuta, a Valjevci su uzvratili sa 27:16 u drugoj četvrtini i do kraja uglavnom diktirali tempo i bili u vođstvu. Janković se junački nosio sa Žigeranovićem (16) pod koševima, a među efikasnijim igračima Čačana bili su još A. Todorović (18) i Radonjić (12).

 

Kod Valjevaca je bilo i nervoze, što je uslovilo dosta promašaja u šutu za tri poena, ali su Počekovi momci u penal završnici igrali mudro i precizno, pa je Vasić slobodna bacanja izvodio 4-4 kada je bilo najpotrebnije. Naravno, ne treba zaboraviti ni doprinos dva Đukanovića, Brane i Đukana, pa Radivojevića, Jošila, Dujkovića, Ostojića, Hukića...

 

Metalac: Radivojević 8, Jelić, Janković 14, Šarenac, Đ. Đukanović 5, B. Đukanović 16, Vasić 13, Jošilo 2, Milutinović, Dujković 2, Ostojić 2, Hukić 8.

 

Ova pobeda pun smisao i značaj imaće tek ako Metalac u subotu pobedi subotički Spartak pred svojim navijačima, verujemo u punoj Hali sportova. Trenutno, posle tri kola, Valjevci imaju skor 3-2, a Borcu je ovo prvi poraz u KLS ove sezone.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 52 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...