Petorka Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Petorka Metalca (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2016, 09:48

OKK Beograd dočekuje Metalac

č: | fb:

U 5. kolu KLS, večeras od 19.30 u beogradskoj dvorani Šumice, Metalac je gost OKK Beograda, starog rivala još iz prvoligaških dana, koji ga je pobedom u Valjevu, u proleće 1973, ispratio iz elitnog društva SFRJ u koje se Valjevci, posle šest sezona, više nisu vratili.

 

Ni OKK, ni Metalac, nisu više na tom nivou, posebno "klonferi" iz vremena kada su sa Koraćem, Nikolićem, Gordićem, Erkićem i Rajkovićima, pa Borom Stankovićem ili Acom Nikolićem na klupi, bili superiorni u Prvoj saveznoj ligi, a značajnu ulogu igrali i u Evropi.

 

OKK Beograd je, ako pamćenje ne vara, u prošloj sezoni morao u niži rang po ostvarenim rezultatima ali ga je spaslo odustajanje nekih ekipa i prepakivanje ABA lige u kojoj se (ne)očekivano našao i FMP iz Železnika. A vodio ga je Vlada Đurović, trener koji je i u Metalčevom uzletu do ABA lige imao značajnu ulogu.

 

OKK večeras dočekuje Valjevce osokoljen pobedom nad Beovukom, košarkaškim čedom Miše Lakića, dok Metalac ide ranjen posle poraza od Spartaka u Valjevu. Usput, Subotičani su u petak pobedili Vršac i zaposeli čelnu poziciju na tabeli KLS iako se Hrvoje Puljko, koji je blistao u Valjevu, nije upisao u listu strelaca ali je posao završio kapiten Popović.

 

S obzirom na to da Metalac u kompletnom sastavu jedva trenira mesec dana osnovno je pitanje je da li je valjevske košarkaše stigla očekivana kriza. Nije sporno izgubiti utakmicu u kojoj se, kao i na četiri do sada, pruži trenutni maksimum, ne bi valjalo da ih "klonferi" kojim slučajem rezultatski razvale!

 

Beograđani su prilično izmenili sastav, verovatno imaju igrača sa "otvorenim ugovorom", a nosioci igre su Frend Kimani sa Jamajke i Bane Đekić, dete FMP-a i Partizana. Obojica su ranije u KLS igrali u Metalcu. Frend je posle otkaza napravio saobraćajnu nesreću u širem centru Beograda, u kojoj je nastradala devojka, pa je bio pritvaran i suđen. Nije nam znano da li je taj slučaj okončan. U košarku se vratio preko Jagodine.

 

Đekić je posle Valjeva menjao klubove sa manje ili više uspešnim učinkom, a poslednje sezone proveo je u Makedoniji i tamošnjim klubovima. Dok je osnovno oružje Kimani Frenda skok pod oba koša uz pristojan šut, Bane Đekić je po vokaciji "trojkaš". Od toga kloliko će ih Metalac zaustaviti zavisi ishod večerašnje utakmice. A moguće ih je dobiti, pošlo je to za rukom Meginoj dečurliji na kaljenju u Smederevu.

 

Metalac ima manjih zdravstvenih problema ali se trener Mika Poček nada da će ekipa biti kompletna. Kao što se nada da je stručni štab dobro pripremio utakmicu u kojoj, veruje, da je ključ uspeha žestok ritam koji Vasić i Đukan Đukanović mogu da nametnu.

 

TV i radio prenosa nema, ostaju internet i sajt www.kls.rs.

 

 

Aktuelno