Polaganje Jošila (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Jošila (foto: Đorđe Đoković)
21.01.2017, 20:50

Dynamic pao u Valjevu

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio Dynamic sa 87:80 posle produžetka od pet minuta. U regularnom delu bilo je 70:70 (20:18, 10:21, 22:19, 18:12, 17:10) u 14. kolu KLS, prvom u nastavku takmičenja. Bila je to još jedna utakmica "za infarkt" sa puno preokrtea i rezultatske neizvesnosti.

 

Gosti su u finišu prvog i početkom drugog poluvremena znalački koristili sve greške Valjevaca i načinili skor od čak 21:1 u svoju korist, pa se činilo da je njihova prednost od 17 poena nedostižna. Metalac je igrao bez prvog šutera Brane Đukanovića, koga je virus ponovo oborio u postelju te nije mogao da sedi ni pored klupe za rezervne igrače.

 

Poeni Hukića

Poeni Hukića (Foto: Đorđe Đoković)

Poeni Đukana Đukanovića

Poeni Đukana Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su večeras imali nekoliko junaka, pre svih kapitena Đukana Đukanovića, koji je fanatičnom borbenošću pokrenuo ekipu, a gledalište digao na noge. Uz to trojkama je vratio rezultatsku neizvesnost, a u samom finišu regularnog dela uspeo je da blokira ogromnog centra gostiju Kimani Frenda u ziceru, pri rezultatu 70:70 i Metalac odvede u produžetak.

 

Povreda Jankovića

Povreda Jankovića (Foto: Đorđe Đoković)

Centar Miloš Janković se, upravo u sudaru glavama sa Frendom ozbiljno povredio, pa je posle polusatne pauze utakmicu nastavio sa specijalnom maskom na licu jer su mu polomljene nosne kosti, koje će lekari Valjevske bolnice nameštati večeras posle utakmice! Uopšte uzevši, Kimani Frend je odlično čuvan, a u tome su Jankoviću pomagali i Dujković, Jošilo, Hukić...

 

Šut Šarenca

Šut Šarenca (Foto: Đorđe Đoković)

Vasić

Vasić (Foto: Đorđe Đoković)

Plej Saša Vasić se dugo mučio sa šutem, posebno za tri poena, Kada je u finišu podesio "nišane", uz poslovičnu preciznost sa linije penala, uz znalačko vođenje ekipe na terenu, Dorćolcima nije bilo spasa. Trener Mika Poček je još jednom nadmudrio "Mutu" Nikolića i doprineo pobedi svoje nad favorizovanom ekipom Dynamica koje ne krije ambicije da igra Superligu Srbije, a plasman na finale Kupa Koraća u Nišu već je izboreno.

 

"Metalac je zasluženo pobedio, Đukanović je igrač preokreta, moja ekipa se mnogo ’femkala’ i to je bilo kažnjeno", rekao je Nikolić na pres konferenciji posle utakmice.

 

Miroslav Muta Nikolić

Miroslav Muta Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Mihailo Poček

Mihailo Poček (Foto: Đorđe Đoković)

"Večerašnja pobeda nam mnogo znači. Verovali smo da možemo dobro da odigramo, uspeli smo i da pobedimo, ali do karaja takmičenja ima još 12 kola!", upozorio je Poček.

 

Metalac: Radivojević, Jelić, Janković 13, Šarenac 1 (bio starter, igrao desetak minuta), Đ. Đukanović 17, Vasić 16, Jošilo 21 (pružio sjajnu partiju pod oba koša), Milutinović, Dujković 9, Bogdanović, Ostojić, Hukić 10.

 

Dynamic: Stevanović 15, Ćirković, Milisavljević, Grušanović, Beslać 3, Lazić 12, Gavrilović 4, Nađfeji 15, Radulović 14, Tornjanski 1, Frend 16, Todorović.

 

Zakucavanje Dujkovića

Zakucavanje Dujkovića (Foto: Đorđe Đoković)

Pred oko 500 gledalaca sudili su Maričić (Kraljevo), Milojević (Kruševac) i Ilić (Niš) sa nekoliko ozbiljnih grešaka na štetu Metalca u trenucima kada su gosti pravili činilo se nedostižnu razliku.

 

Ovo je šesta pobeda Metalca, koji u 15. kolu gostuje Konstantinu u Nišu, ekipi koja, kao i Smederevo, ima samo jednu pobedu.

 

 

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 24 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...