Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Konstantin (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2017, 10:17

Metalac gost Konstantina

č: | fb:

U 15. kolu KLS valjevski košarkaši od 19.30 sati u Nišu igraju protiv Konstantina, ekipa koja kao i Smederevo do sada ima samo jednu pobedu. Metalac je favorit, Nišlije su lako pobeđene u prvom delu u Valjevu, ali prema najavama iz tabora domaćina Konstantin će večeras igrati na pobedu kao i u preostalih 11 utakmica KLS.

 

Metalac je na sajtu www.juznevesti.com najavljen kao prošlogodišnji učesnik ABA lige, koji je na startu ove sezone imao dosta kadrovskih i finansijskih problema, koje je uspeo da prebrodi i do sada zabeleži šest pobeda – poslednja je bila u prošlom kolu protiv beogradskog Dynamica, u tom trenutku vodeće ekipe na tabeli.

 

Konstantin je nekoliko sezona uspešno igrao u KLS, bio učesnik i SLS, ali se ekipa "raspala" zbog hroničnih finansijskih problema, a otišao je i trener Cvetković. Nasledio ga je iskusni Peca Jaćimović, koji je nedavno zamenjen mladim i ambicioznim Simićem iz Jagodine. Uz to, angažovana su i dva pojačanja, a lider ekipe je iskusni Bogavac, koji je i u Valjevu pokazao da nije za "staro gvožđe".

 

"Nož i pogača" su, ipak, u rukama valjevskih košarkaša, koji se s pravom nadaju pobedi ukoliko ponove seriju dobrih igara iz prethodnih utakmica, čak i onih koje su izgubljene "na loptu – dve". Malo je ko do sada nadigrao Metalac, posebno u utakmicama u kojima su pojedinci igrali za kolektiv ne težeći bespotrebnom samoisticanju.

 

Utakmicu Konstantin – Metalac, od 19.30 sati u Sali OŠ "Duško Radović", vodiće sudijska trojka sa iskusnim Neškovićem iz Kraljeva na čelu.

 

 

Aktuelno