Meč boksera Metalca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Meč boksera Metalca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2017, 10:59

Povratak boksa u Valjevo

č: | fb:

Mečevima prvog kola ovoga vikenda startuje Regionalna bokserska liga uz učešće sedam ekipa iz četiri države – Slavija Banja Luka i Radnik (Bujeljina) iz BiH, Sesvete iz Hrvatske, Pink panteri iz Štipa (Makedonja), Loznica i kombinovani sastavi Vojvodina (Novi Sad)-Spartak (Subotica), odnosno Lazarevac-Metalac (Valjevo).

 

Ekipa Lazarevac-Metalac dočekuje u nedelju, u 19.00 sati, na ringu Hale sportova Radnik iz Bijeljine. Kako je rečeno na konferenciji za novinare jedino ovaj sastav neće imati strance, dok će svi ostali, posebno Sesvete – prvi favorit takmičenja, imati po tri stranca, Rusa i Ukrajinca ponajpre.

 

Lazarevčani, koje kao trener vodi Zarija Andrić, nekadašnji takmičar i trener Metalca, odlučili su se za saradnju sa Valjevcima zbog nevelikog interesovanja gledalaca za boks mečeve u Lazarevcu, odnosno neadekvatan tretman kod Opštinskog sportskog saveza, koji je tom klubu dodelio minimalna sredstva.

 

"Valjevo je grad sporta i grad boksa, očekujem podršku publike", rekao je mladi superteškaš Milutin Stanković, vicešampion Evrope za mlade, koji je najavio "stopostotan čunak" u svojoj kategoriji, kao i optimizam kada je plasman ekipe Lazarevac-Metalac u pitanju.

 

"Prva sezona pokazala je da su se svi, osim nas iz Lazarevca, pojačavli tokom prvenstva Regionalne lige i gotovo u svako kolu nastupali sa drugačijom postavom. Optimista sam, verujem da ćemo sa Valjevcima uspešno braniti ugled srpskog boksa", rekao je Dušan Pantelić, predsednik kluba iz Lazarevca inače rođen u lajkovačkom selu Jabučje.

 

Uz prvu pesnicu Stankovića nastupaće i bivši državni prvak Bukilica, pa Stanojević, Stevanović, Živanović, Marković... Od boksera Metalca najbliži mestu u ekipi je Aca Beić, borac srednje kategorije koga bi trener Andrić izgleda radije da vidi u poluteškoj.

 

Ekipe će nastupati sa po osam takmičara, bez boraca u perolakoj i polusrednjoj kategoriji.

 

Konferencija za novinare BK

Konferencija za novinare BK

Nova uprava Metalca, čiji je predsednik i dalje Slobodan Lazić Cimer, pojačana mlađim ljudima, koje su na pres konferenciji predstavljali Đorđe Milanović, unuk nekadašnjeg boksera Tala Milanovića, te Željko Plavšić i Nikola Popović, član Gradskog veća Valjeva, smatra da će se pojavom Metalca u Regionalnoj ligi, kao i organizovanjem Pojedinačnog prvenstva Srbije od 15. marta, boks vratiti u Valjevo, grad u kojem taj sport ima tradiciju dugu 90 godina.

 

Kako kažu, ova godina će biti godina saniranja zatečenog stanja i dzgova, reorganizacije rada u klubu u svim segementima, a od 2018, prvenstveno kroz Školu boksa, radiće se na stvaranju novih asova i nove ekipe.

 

Podsećanja radi, Metalac je 1960-ih, sa Kragujevčanima, Nišlijama, beogradskim klubovima Partizan, Zvezda i Radnički, bio u vrhu jugoslovenskog boksa. U ekipi su bili Dragiša i Steva Gračanin, Jevtić, Bencun, R. Branković, Lazić, Stefanović, Tomić, Šuković i Terzić (Kovačević). Treneri su bili Bruno Hrastinski, Micoje Vasić i Dimitrije Ratković Kezun.

 

Docnije su stigli Milomir i Zlatomir Jevtić sa svojom generacijom, a poslednju su predvodili Maksimović, Tadić, Pavlović, Danić, braća Romanović, Petarić, reprezentativac Tomašević, Kovačević i Marić pod vođstvom trenera Lazića. Ne treba zaboraviti ni klupske predsednike, od dr Ljubivoja Pavlovića Kalče i dr Uroša Jovkovića do Žike Džola Kovačevića i dr Miroslava Merfija Mirkovića.

 

Nedeljni meč sa radnikom iz Bijeljine počinje u 19.00 sati, a ulaznice su 200 dinara.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 9 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 58 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.