Metalac u Kini (arhiva) (foto: facebook)
Metalac u Kini (arhiva) (foto: facebook)
22.09.2017, 07:18

Prvi poraz Valjevaca na Dalekom istoku

č: | fb:
Košrkaši Metalca, koji su preko Dohe otputovali na novu turneju u Kini, izgubili su od profi ligaša iz Pekinga prvu od pet ugovorenih utakmica sa 83:86 iako su do pred finiš vodili sa nekoliko poena prednosti. 
 
 
Više od poraza brinu povrede dvojice bitnih igrača - Bojana Krstovića, koji je na treningu povredio mišić na nozi, te Josipa Mikulića kome je izgleda na utakmici polomljena nosna kost!
 
 
Vođa puta je predsednik Duško Đukanović, a ekipu će, kao i prošli put, voditi Počekovi pomoćnici Vlada Mišković i Milinko Petrović. U vođstvu puta je i bivši igrač iz "zlatne prvoligaške generacije" Vojislav Kecojević.
 
 
Nova imena u ekipi su juniorski reprezentativac Marko Šarenac i mladi bek Aleksa Jelić. Od mlađih igrača, koji se sada skidaju za prvu ekipu, nisu otišli Nikola Milutinović i Dragan Vasić jer su maloletni.
 
 
Otputovali su kapiten Đukan Đukanović, Saša Vasić, Bojan Krstović, Dragomir Marojević, Josip Mikulić, pa Turbić, Đekić, Stamenić, Čolović i uvek atraktivni Slavko Vraneš (35, 231).
 
 
Turneja u Kini je došla možda u nevreme s obzirom na to da KLS počinje sredinom oktobra ali svakako donosi finansijske benefite, kojih se Metalac u situaciji u kojoj jeste ne može odreći.
 
 
Novost je i to da su Valjevci i dalje zainteresovani za učešće u Drugoj ABA ligi bez obzira na to što se zna da su predstavnici Srbije čačanski Borac i beogradski Dynamic, dok Vršac mora na kvalifikacioni turnir sa Sutjeskom (Nikšić), Primorskom (Kopar) i Širokim (BiH), koji je bio bolji od Sloboda (Tuzla) i Mladosti (Mrkonjić Grad) na pretkvalifikacionom turniru predstavnika tri entiteta BiH. Sa turnira u Laktašima u Drugu ABA ligu idu dve najbolje ekipe.
 
 
KSS je, naime, uslovio klubovima iz Srbije da vikendom moraju igrati KLS, a preko nedelje ABA 2 ligu, što su Čačani, moguće je i ostali, kategorično odbili. KSS je, međutim, zapretio da će sve selekcije tih klubova biti suspendovane iz takmičenja u ingerenciji nacionalnog saveza, a iz Borca poručuju da je KLS van tih ingerencija te da je na Skupštini Udruženja klubova odlučeno da se ne igra KLS.
 
Klubovi iz susednih država igraju i Drugu ABA ligu i svoja nacionalna prvenstva. 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 46 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...