Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2017, 09:46

Pripreme pred novu sezonu

č: | fb:
Odbojkaški klubovi Kolubarskog okruga vredno rade pripremajući se za skori početak nove sezone. Mušku ekipa Spartaka kao trener će voditi Marko Simić, a njegov prethodnik Nenad Kepa Kovačević dobio je angažman u ženskoj ekipi beogradske Crvene zvezde. Bogdan Boca Veličković nastavio je započeti posao u Fužinaru iz Ravni na Koroškem, u Sloveniji, gde je angažovan posle odlaska iz Ljiga.
 
 
Fužinar nije uspeo da se u prošloj sezoni održi u Prvoj ligi Slovenije, pa će podmlađeni sastav ove godine pokušati da se vrati u elitni rang. Fužinar u 2018. slavi 90 godina postojanja, bio je i prvak Slovenije 1998. kada je sadasnji predsednik kluba i covek koji je angažovao Veličkovića, David Slatinšek igrao.
 
"Ove sezone imamo dosta mladu ekipu potpomognutu iskusnim Srbima, Dojčilovićem i Rakićem i domaćim igračima Valentarom Mitjom Ježom", rekao je Veličković Kolubarskim.rs.
 
 
Ljižani će se verovatno boriti za opstanak u Superligi Srbije, dok ženska ekipa Železničara, pod vođstvom Svetlane ilić, ima ambicije da se bori za plasman među četiri ekipe.
 

 

VA 014 "puca" na Superligu, Srbijanka 014 osetno pojačana

 
 
Od valjevskih ekipa VA 014 "puca" na plasman u Superligu Srbije u izmenjenom sastavu uz trenera Mirka Ristovića. Otišao je Bobovac u Kragujevac, oba "libera" su prestala da igraju, stigla su pojačanja, a rezultati pripremnih i Kup utakmica, između ostalih i sa Novopazarcima, pokazuju da treba puno rada.
 
 
Ženska ekipa Valjeva bez Tomić, Gonzales-Tomašević i Pandeve, sa pojačanjima Raković i Marisavljević nastoji da izbori što bolji plasman u Prvoj ligi Srbije, gde se takmiče i Ubljanke, ali i da "prežive" u situaciji novog načina finansiranja sa budžetai raspodele termina u Hali sportova (u najavi). Trener je Danilo Pejović, prvenstvo počinje 14. oktobra utakmicom sa Takovom GM, a za rad sa mlađim selekcijama angažovan je i Rajko Stojanović, koji je ranije uspešno radio u Srbijanki 014.
 
 
ŽOK Srbijanka 014 sa osam novih igračica, među kojima su Nikolina Tomić i Elena Pandeva, i trenerom Bobanom Ivovićem iz Ljiga "puca" na viši rang. Za pohvalu je rad sa mlađim selekcijama za koje je organizovano učešće na turnirima u Valjevu i drugim gradovima sa najboljim ekipama u Srbiji.
 
 
ŽOK Spartak sada vodi najiskusnija igračica Danijela Simić, supruga Marka Simića, koja je u Kup utakmici, u Ljigu, dobila Srbijanku 014 sa 3:2 uz opasku da su oba sastava bila nekompletna. Ljižanke će u Prvoj B ligi Srbije opet konuristai za plasman u viši rang.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 40 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.